Tataki de tonyina amb albergines

Fàcil
2 hores
2 persones

Amb peix mediterrani

Tataki de tonyina amb albergines
Tataki de tonyina amb albergines
11 de setembre 2023 - 20:05

Sabies que el 80% de la tonyina que consumeixen al Japó prové del Mediterrani? Per això, l'utilitzarem en aquesta recepta d’inspiració oriental: un tataki de tonyina amb albergines.

Necessitarem els següents ingredients:

  • 1 llom de tonyina
  • 750 g d'albergines xineses
  • 400 ml d’aigua
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • 3 cullerades de vinagre d'arròs
  • 1 culleradeta de salsa de peix
  • 1 cullerada de mel 
  • 1 llima dolça
  • 1 vitet de caiena
  • Sèsam blanc torrat
  • Sèsam negre torrat
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Tallem les albergines a trossets, les salem i les torrem a la planxa.
  2. En una cassola, coem l’aigua amb el vinagre d’arròs, la salsa de soja, la mel, la salsa de peix i un vitet trossejat.
  3. Hi afegim les albergines torrades i ho deixem coure, a foc suau, fins a aconseguir una textura caramel·litzada.
  4. Per altra part, arrebossem la tonyina amb el sèsam blanc i negre.
  5. La cuinem a la planxa lleugerament per les dos cares.
  6. Servim un llit d’albergines i, damunt, la tonyina tallada a rodanxes.
  7. Ho empolvorem amb ratlladura de llima dolça.

La tonyina al Mediterrani

Fa uns anys es va deixar de pescar tonyina a les nostres costes per tal d’afavorir la recuperació de l’espècie. El resultat ha sigut que hi ha plaga de tonyina i, com que són animals depredadors, estan deixant els pescadors valencians sense aladrocs, sardines o lluços.

La població de tonyina del Mediterrani va estar a punt de desaparéixer a causa de la voracitat del mercat japonés, ja que el 80% de la tonyina que consumixen al Japó prové del Mediterrani. Concretament, de la part que es troba entre la costa i les illes Balears en el seu trajecte cap a l'estret.

També et pot interessar

stats