Tagín de corder amb panses i ametles

Fàcil
2 hores
4 persones

Tradició d'altres llocs

Tagín de corder amb panses i ametles
Tagín de corder amb panses i ametles
27 de desembre 2022 - 19:59

Ens disposem a elaborar una recepta de corder amb un estil molt típic i tradicional… però no nostre, sinó del nord d’Àfrica. Heu sentit parlar del tagín? Hui el cuinem amb panses i ametles.

Anota els ingredients!

  • 1,5 kg de cuixa de corder desossada 
  • 100 g d'olives
  • 4 alls
  • 2 carlotes
  • 2 tomaques
  • 2 cebes
  • Caldo de verdures 
  • Ametla pelada natural 
  • Panses sultanes 
  • Canella en pols
  • Comí molt
  • Pebre roig
  1. Trossegem la carn i la salpebrem.
  2. En una cassola baixa, soregim la carn, i hi incorporem la ceba i els alls.
  3. Hi agreguem les carlotes i les tomaques.
  4. Hi incorporem les espècies, les panses, les ametles i les olives.
  5. Ho cobrim amb el caldo.
  6. Ho deixem coure durant una hora i mitja.

El tagín

És un plat que es cou tradicionalment en una cassola de fang especial que té una tapa cònica, també de fang, que fa de xemeneia i que també es diu tagín. Estos plats són molt freqüents al Marroc i al Magreb en general. Als tagins els aliments es poden coure –tot i que no és obligatori ni el més habitual– sense cap greix afegit, només amb el vapor que queda retingut dins del recipient.

Actualment, estos plats se solen fer en una olla o una cassola de metall i després se serveixen a taula dins del tagín. És per això que hi ha tagins pintats que, de fet, no resistixen el foc. Tradicionalment, se servix un sol tagín al centre de la taula, del qual mengen directament tots els comensals.

També et pot interessar

stats