Sospirs de monja

Fàcil
2 hores
4 persones

Tradició d'ací i d'allà

Sospirs de monja
Sospirs de monja
01 de novembre 2023 - 20:10

Hui tenim unes postres molt clàssiques: els sospirs de monja. Es tracta d'un dolç tradicional en moltes regions espanyoles i en cada una d'elles varia la manera de fer-los.

Anota!

  • 250 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 125 ml d’aigua
  • 75 g de sagí
  • 5 ous
  • 1 llima
  • Bicarbonat
  • Sucre per a arrebossar
  • Oli de gira-sol
  1. Calfem l’aigua amb el sagí, la corfa de llima i el sucre.
  2. Quan alce el bull, i hi afegim la farina.
  3. Ho removem bé fins que s’integre tota la farina.
  4. Hi afegim els ous, d’un en un, i ho mesclem bé.
  5. Hi incorporem el bicarbonat mentre mesclem.
  6. Deixem reposar la massa 2-3 hores.
  7. Fem boletes i les fregim en oli.
  8. Les escorrem i les arrebossem amb sucre.

Nutrició: sagí

Si al sagí li passes alguna aplicació d’estes del mòbil que et mesuren com són de saludables els aliments, et salta una alarma i el telèfon es recalfa. Però almenys és un aliment que no enganya ningú i amb el qual no hi ha sorpreses. Tal com diu el nom, és un greix que s’extrau dels teixits de l'animal, com la cansalada viada, l'esquena o l'estómac.

El sagí és un producte altament calòric, tot i que esta energia és fruit de l'aportació de greixos saturats. A més, també presenta colesterol, per la qual cosa s'ha de consumir dins d'una dieta variada. Així i tot, el greix monoinsaturat del sagí pot ajudar a regular el sistema cardiovascular.

També et pot interessar

stats