Sospirs de monja
Tradició d'ací i d'allà
Hui tenim unes postres molt clàssiques: els sospirs de monja. Es tracta d'un dolç tradicional en moltes regions espanyoles i en cada una d'elles varia la manera de fer-los.
Anota!
Ingredients
- 250 g de farina
- 100 g de sucre
- 125 ml d’aigua
- 75 g de sagí
- 5 ous
- 1 llima
- Bicarbonat
- Sucre per a arrebossar
- Oli de gira-sol
Elaboració
- Calfem l’aigua amb el sagí, la corfa de llima i el sucre.
- Quan alce el bull, i hi afegim la farina.
- Ho removem bé fins que s’integre tota la farina.
- Hi afegim els ous, d’un en un, i ho mesclem bé.
- Hi incorporem el bicarbonat mentre mesclem.
- Deixem reposar la massa 2-3 hores.
- Fem boletes i les fregim en oli.
- Les escorrem i les arrebossem amb sucre.
Nutrició: sagí
Si al sagí li passes alguna aplicació d’estes del mòbil que et mesuren com són de saludables els aliments, et salta una alarma i el telèfon es recalfa. Però almenys és un aliment que no enganya ningú i amb el qual no hi ha sorpreses. Tal com diu el nom, és un greix que s’extrau dels teixits de l'animal, com la cansalada viada, l'esquena o l'estómac.
El sagí és un producte altament calòric, tot i que esta energia és fruit de l'aportació de greixos saturats. A més, també presenta colesterol, per la qual cosa s'ha de consumir dins d'una dieta variada. Així i tot, el greix monoinsaturat del sagí pot ajudar a regular el sistema cardiovascular.