Satai de seitan cruixent de pasta wonton
Una reinterpretació del satai clàssic
El satai és un plat típic del sud-est asiàtic. Se sol cuinar enfilant carn en una broqueta, que es fa a la brasa i se serveix amb una salsa.
Hui cuinarem una versió del satai més clàssic.
Ingredients
- 150 g de seitan
- 4 làmines de pasta wonton
- Mig pimentó roig
- Mig pimentó verd
- Mitja carabasseta
- 4 xampinyons
- 1 carlota
- 100 g de bajoqueta plana
- 500 ml de llet de coco
- Pasta de cacauet
- Celiandre
- Curri en pols
- Llavors de sèsam
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració
- Coem en oli el curri, la pasta de cacauet i la llet de coco.
- Ho barregem bé i, quan bulla, reservem la salsa.
- Netegem i tallem totes les verdures.
- Tallem la pasta wonton a tires, la fregim i la reservem.
- Trossegem el seitan i el fregim.
- Hi afegim totes les verdures, ho salem i hi incorporem una cullerada de la salsa satai.
- Hi agreguem una miqueta de llet de coco i deixem que es coga i es reduïsca.
- Ho servim amb uns cruixents de la pasta wonton i unes llavoretes de sèsam.
- Ho adornem amb fulles de celiandre.
Informació nutricional
El seitan una preparació alimentària elaborada a partir de gluten de blat. És gluten pur que es fa bollir en un caldo amb salsa de soja i alga kombu, la qual cosa l'enriqueix de sals minerals i lisina, l'aminoàcid essencial del qual són deficitaris els cereals.
El producte final té una textura similar a la carn i el seu alt valor proteic i versatilitat de presentació fan que s’utilitze com a substitut de la carn en algunes receptes. És coneguda també com a carn vegetal.
En ser un preparat fet a partir de gluten de blat, no és apte per a persones celíaques.