Satai de seitan cruixent de pasta wonton

Intermedi
2 persones

Una reinterpretació del satai clàssic

Satai de Seitan cruixent de pasta wantan
Satai de seitan cruixent de pasta wonton / À Punt Mèdia

El satai és un plat típic del sud-est asiàtic. Se sol cuinar enfilant carn en una broqueta, que es fa a la brasa i se serveix amb una salsa.

Hui cuinarem una versió del satai més clàssic.

  • 150 g de seitan
  • 4 làmines de pasta wonton
  • Mig pimentó roig
  • Mig pimentó verd
  • Mitja carabasseta
  • 4 xampinyons
  • 1 carlota
  • 100 g de bajoqueta plana
  • 500 ml de llet de coco
  • Pasta de cacauet
  • Celiandre
  • Curri en pols
  • Llavors de sèsam
  • Oli d’oliva
  • Sal
  1. Coem en oli el curri, la pasta de cacauet i la llet de coco.
  2. Ho barregem bé i, quan bulla, reservem la salsa.
  3. Netegem i tallem totes les verdures.
  4. Tallem la pasta wonton a tires, la fregim i la reservem.
  5. Trossegem el seitan i el fregim.
  6. Hi afegim totes les verdures, ho salem i hi incorporem una cullerada de la salsa satai.
  7. Hi agreguem una miqueta de llet de coco i deixem que es coga i es reduïsca.
  8. Ho servim amb uns cruixents de la pasta wonton i unes llavoretes de sèsam.
  9. Ho adornem amb fulles de celiandre.

Informació nutricional

El seitan una preparació alimentària elaborada a partir de gluten de blat. És gluten pur que es fa bollir en un caldo amb salsa de soja i alga kombu, la qual cosa l'enriqueix de sals minerals i lisina, l'aminoàcid essencial del qual són deficitaris els cereals.

El producte final té una textura similar a la carn i el seu alt valor proteic i versatilitat de presentació fan que s’utilitze com a substitut de la carn en algunes receptes. És coneguda també com a carn vegetal.

En ser un preparat fet a partir de gluten de blat, no és apte per a persones celíaques.

També et pot interessar

stats