Sang amb ceba, sepionet i cruixent de ceba
Un plat ric en ferro que prevé malalties com l'anèmia
Encara que parlar de sang de vegades no és molt agradable, aquesta recepta trenca tots els estereotips associats. La sang de pollastre és un ingredient perfecte que, a més d’aportar un bon sabor al nostre plat, prevé contra l'anèmia per dèficit de ferro en les persones.
Ingredients
- 250 g de sang d'au
- 4 cebes
- 1 all
- 1 got de caldo de pollastre
- 250 g de sepionet
- Farina
- 1 llima
- Pebre roig
- Julivert fresc
- Pebre blanc
- Orenga seca
Elaboració
- Ofeguem la ceba i hi afegim la sang, el pebre roig i l'orenga. Ho ofeguem tot bé i hi afegim caldo, si fa falta.
- Piquem bé l’all amb julivert, pebre roig, oli i suc de llima i ho deixem a banda.
- Cuinem a la planxa el sepionet i el ruixem amb l'all i el julivert picats.
- A banda, enfarinem una ceba tallada ben fina i la fregim.
- Ho servim amb una base de la sang amb ceba i els sepionets per damunt.
- Ho acabem amb una part de la picadeta i la ceba cruixent.
L'anèmia
L'anèmia és més freqüent entre les dones, i la menstruació n'és una de les principals causes, encara que no l’única. Tindre una mala alimentació, prendre medicaments que impedeixen l’absorció de ferro o estar embarassada també poden originar aquesta malaltia.
És per això que la sang de pollastre és un ingredient ideal, ja que conté el doble de ferro que molts altres aliments com els mol·luscos.