Sàndwitx de pastrami
Fet amb molta paciència
Hui farem un sàndwitx de pastrami. Podria ser una recepta ràpida d’eixir del pas, però no en aquest cas, ja que farem el companatge des de zero.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 2,5 kg de pit de vedella
- 4 cullerades de mostassa
- 3 cullerades de pebre negre en pols
- 3 cullerades de celiandre en gra
- Cogombrets en vinagre
- Pa de motle
Per a la salmorra:
- 3,75 L d'aigua
- 200 g de sal
- 120 g de sucre
- 50 g de sucre mascavat
- 0,4 g de salnitre
- 10 alls
- 1 cullerada de celiandre en gra
- 1 cullerada de pebre negre en gra
- 1 cullerada de mostassa en gra
- 1 cullerada de pebre de Jamaica en gra
- 1 cullerada de clau d'olor en pols
- 1 cullerada de gingebre en pols
- 1 branqueta de canella
- Vitets de caiena
- Llorer
Elaboració
- Piquem totes les espècies en gra de la salmorra.
- Mesclem les espècies picades, la resta d’espècies en pols, les sals, els sucres, llorer, uns vitets, la canella trossejada i els alls, i hi afegim aigua.
- Ho barregem bé, posem la carn en un recipient junt amb la salmorra i la deixem macerar durant sis dies, girant la carn cada dia.
- Traiem la carn, la rentem i l’eixuguem bé.
- Per altra banda, mesclem la mostassa amb el pebre negre i el celiandre picat.
- Empalustrem la carn amb la mescla i l’enfornem a 160 °C durant 1 hora.
- La traiem del forn i l’emboliquem bé amb paper d’alumini.
- L’enfornem de nou entre 2 i 3 hores, fins que estiga al punt.
- Tallem la carn i muntem el sàndwitx amb cogombrets trossejats i mostassa.
El pit de vedella i Rocky Balboa
Aquest tall de carn és una excel·lent font de proteïnes, ferro i vitamines del grup B, però l'any 2006 es va generar molta polèmica perquè a la pel·li Rocky Balboa el personatge interpretat per Sylvester Stallone, Rocky Balboa, compra un parell de peces de pit de vedella en una carnisseria i se les menja crues a sa casa, afirmant que li donen força i energia per a l'entrenament. El consum de carn crua pot comportar riscos per a la salut si no es manipula adequadament.