Salpicó temperat de polp

Fàcil
35 minuts
4 persones

Als turistes els encanta

Salpicó temperat de polp
Salpicó temperat de polp
15 de juny 2023 - 19:59

Prepararem un salpicó temperat de polp, una recepta molt lligada al turisme i als bars de platja. A més, li donem un toc cruixent amb quicos i coquetes de blat.

Pren nota!

  • 3 potes de polp 
  • 1 pimentó roig 
  • 1 pimentó verd 
  • 1 ceba roja
  • 1 tomaca 
  • Coquetes de blat
  • Quicos triturats
  • Cebollí fresc 
  • Vinagre de xerés 
  • Sal en escates
  • Oli OVE

Per a la crema d’alvocat: 

  • 200 g de formatge d'untar sense lactosa  
  • 1 alvocat
  • Suc de llima
  • Julivert fresc 
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la maionesa de taronja i safrà:

  • 1 ou
  • 0,5 g de safrà en pols
  • Suc de taronja
  • Oli d’oliva 0,4°
  1. Tallem la ceba, els pimentons i la tomaca ben xicotets, i ho barregem.
  2. Hi afegim oli, vinagre, sal i ho reservem.
  3. En un morter, matxuquem els ingredients de la crema d’alvocat i la reservem.
  4. Tallem les coquetes a triangles, les fregim i les reservem.
  5. Torrem el polp a la planxa o en una paella.
  6. Fem una maionesa amb l’ou, l’oli, el safrà en pols i suc de taronja.
  7. Servim les verdures i, damunt, el polp tallat a rodanxes.
  8. Hi afegim uns punts de crema d’alvocat i de la maionesa de taronja i safrà.
  9. Ho coronem amb els cruixents de blat, els quicos triturats i cebollí picat.

El seu origen

L'origen del salpicó de marisc és incert, però se sap que és un plat amb una llarga història a Espanya. La seua popularitat va augmentar en els anys 60 i 70, quan el turisme va començar a créixer a les zones costaneres del país. Des d'eixe moment, el salpicó de marisc es va popularitzar com a plat típic de les tavernes i bars de platja.

Encara que el salpicó més conegut és el de marisc, antigament el salpicó era un plat fet amb carns picades; el més comú era el salpicó de vaca, que s'adobava amb pebre, sal i vinagreta.

També et pot interessar

stats