Salmorejo amb alvocat, llagostins i cruixent de pernil

Fàcil
30 minuts
4 persones

Una sopa freda i ràpida per a combatre les altes temperatures de l’estiu

Salmorejo, alvocat, llagostins i cruixent de pernil
Salmorejo, alvocat, llagostins i cruixent de pernil
06 de juliol 2022 - 15:10

Amb l’arribada de l’estiu arriben les receptes més típiques per a combatre les altes temperatures. Entre aquestes, trobem un gran ventall d'opcions i hi ha el gran contrincant del gaspatxo, el salmorejo. Aquesta crema és espessa, fresca i molt fàcil d’elaborar. 

En aquesta recepta podem trobar el salmorejo no com l'element principal, sinó com una salsa que acompanya el plat complet on hi ha més ingredients importants com ara els llagostins, el pernil i una crema d’alvocat.

Acompanyants

  • 8 cues de llagostí cuit
  • 150 g de pernil
  • Ous de guatla

Per al salmorejo

  • 1 kg de tomaca
  • 200 g de molla de pa
  • 1 all
  • Vinagre de Xerés
  • Oli OVE
  • Sal
  • Aigua

Per a la crema d'alvocat

  • 1 alvocat 
  • 50 g de formatge de crema
  • 1 llima
  • Julivert 
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  1. Triturem els ingredients del salmorejo.
  2. Mesclem bé els ingredients de la crema d’alvocat i ho deixem a banda.
  3. Sequem les tallades de pernil en el microones.
  4. Escudellem amb la crema, els llagostins, els ous i el cruixent de pernil.
  5. Ho recobrim amb el salmorejo.

Consells perquè el pernil estiga més cruixent

Posarem els trossets de pernil en el microones uns segons.

El toc final

Finalment, culminarem la crema amb la combinació de les cues de llagostí cuit, els trossos de pernil i els ous de guatla que hi deixaran un toc molt saborós al plat. 

Aquest plat de cullera és molt fàcil de preparar i els ingredients que s’afigen per a combinar-lo poden canviar a gust del consumidor. Elabora amb rapidesa els teus plats d’estiu i disfruta del gust d’un bon salmorejo. 

També et pot interessar