Rotllets de vedella i salsa de cervesa
El secret està en la carn
Hui farem uns rotllets de vedella amb salsa de cervesa i col llombarda, el típic plat que, només sentint el nom, ja saps que estarà bo. Ara bé, el truc està en triar una bona vedella.
I també en la resta d'ingredients:
Ingredients
- 4 filets de vedella molt fins
- 1 ceba
- 1 manoll d'espàrrecs verds grossos
- 3 alls
- Mostassa en gra
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa:
- 50 g de mantega
- 300 ml de cervesa
- 1 porro
- 2 alls
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per als vegetals:
- 300 g de col llombarda
- 500 ml de suc de poma
- 1 poma
- Mantega
- Pebre negre
- Oli d’oliva 0,4
- Sal
Elaboració
- Coem la llombarda amb mantega, la poma tallada a daus i pebre negre.
- Hi aboquem el suc de poma i ho deixem coure durant 20 minuts, aprox.
- Per a la salsa, ofeguem el porro amb els alls i pebre negre.
- Hi afegim la cervesa i ho deixem reduir.
- Hi agreguem mantega, deixem que es fonga i ho triturem.
- Sofregim la ceba i els alls picats, i hi afegim una mica de pebre negre i mostassa.
- Salpebrem els filets de vedella, els afegim per damunt el sofregit i els enrotllem amb dos espàrrecs dins.
- Enfornem els rotllets a 200 ºC uns 7 minuts, aprox.
- Servim els rotllets amb la salsa de cervesa i els vegetals.
Nutrició: cervesa
De la cervesa, el 92% és aigua i no posseeix greixos. La major part de les seues calories deriven de l'alcohol, encara que també conté una mica d'hidrats i quasi gens de proteïnes. La cervesa té alguns micronutrients importants, entre els quals destaca el potassi, el fòsfor i les vitamines del complex B. Com amb tot, la cervesa pot consumir-se si ho fem amb moderació.
Molta gent creu que la cervesa servix per a rehidratar-se després d’un esforç físic, però és més aïna el contrari: l’alcohol augmenta la diüresi i acaba afavorint la deshidratació.
El llúpol de la cervesa conté fitoestrògens, hormones presents en vegetals, que produeixen efectes similars als que produeixen els estrògens. Per això es diu que el consum moderat de cervesa ajuda a alleujar alguns símptomes i trastorns lligats a la menopausa. La correcta absorció de calci en els ossos és també un benefici que comporta el consum d'aliments fitoestrògens (soja, llúpol o lli).