Rosbif amb te de vedella
Ja és l'hora del te

Preparem hui un rosbif amb te de vedella i vegetals. Sona exòtic, veritat? La cuina entra per la boca, pels ulls… i també per l’oïda! I un nom així ja fa ganes de tastar-ho.
Però abans, anotem els ingredients!
Ingredients
- 1 tall redó de vedella
- 1 carlota
- 1 nap blanc
- 1 rovell d'ou
- Bolets enoki
- Cebollí fresc
- Pebre rosa
- Oli OVE
- Sal
Per al caldo i el te de vedella:
- 1 kg d'ossos de vedella
- 1 kg de costella de vedella
- 20 g de te “lapsang souchong”
- 2 carlotes
- 2 cebes
- 1 branca d'api
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
Elaboració
- Enfornem el tall redó de vedella amb oli, sal i pebre rosa a 180 ºC fins que arribe a 65 ºC en l’interior.
- Per al caldo i el te, enfornem els ossos i la costella fins que estiguen ben rostits.
- Coem el porro, l’api, les carlotes, les cebes i la cabeça d’alls.
- Hi afegim els ossos i la costella ja rostits i ho deixem coure tot durant 3 o 4 hores.
- Traiem el tall redó de vedella del forn i el reservem.
- Infusionem el te amb caldo de vedella durant 5 minuts, el colem i el reservem.
- Bollim la carlota i el nap tallats a boletes i els saltem.
- Tallem la carn molt fina i la servim amb el saltat de verdures.
- Hi afegim els bolets, cebollí picat, un rovell d’ou i ho arruixem amb el te de vedella.
Nutrició: te
El te és un aliment 100% natural. N’existeixen centenars de varietats i, encara que no té cap valor nutritiu, té moltes propietats. És una beguda baixa en calories i rica en minerals que permet hidratar adequadament l’organisme i ajuda a recuperar les pèrdues minerals ocasionades per la suor. És estimulant per la cafeïna que conté, però menys excitant que el café, ja que en té menys quantitat i, a més, els flavonoides i tanins del te en modifiquen l’absorció. El seu consum excessiu podria ocasionar una disminució en l'assimilació de ferro, però només és significatiu en dietes vegetarianes.