La rosquilleta valenciana

Intermedi
35 minuts
2 persones

El típic producte valencià

La rosquilleta valenciana
La rosquilleta valenciana /À Punt Mèdia
21 de setembre 2022 - 20:00

Les rosquilletes són un producte prou exclusiu de la Comunitat Valenciana, el tenim molt assumit i normalitzat, però fora de la comunitat no és tan quotidià.

Aquesta recepta la prepararem com una espècie de coca.

Per a les rosquilletes:

  • 250 g de farina
  • 50 g de segó de blat
  • 5 g de rent de forner
  • 50 ml d’oli OVE
  • 200 ml d’aigua
  • 10 g de sal

Per al farciment:

  • 2 pimentons rojos
  • 1 albergina ratllada
  • 100 g de formatge de cabra de rul·lo
  • 1 capellà
  • 1 all
  • Timó fresc o sec
  • Olives negres
  • Canonges
  • Oli OVE
  1. Torrem al foc, o al forn, l'albergina, els pimentons i el capellà.
  2. Per una altra part, pastem els ingredients de les rosquilletes fins que quede una massa esponjosa, i la deixem reposar.
  3. Fem boles amb la pasta, les aplanem i les estirem.
  4. Posem les rosquilletes sobre una safata de forn i les enfornem.
  5. Preparem un espencat amb els pimentons i l’albergina ja torrats i pelats.
  6. Ho adobem amb all, timó, oli i sal.
  7. Esmollem el capellà i l'adobem amb oli.
  8. Damunt de cada rosquilleta, posem l'espencat i el formatge de cabra i ho gratinem en el forn.
  9. Servim les rosquilletes amb el capellà per damunt, unes olives negres i uns canonges.

El segó de blat

El segó és la part externa del cereal, la pell. S'obté de moldre els grans de blat.

Conté cel·lulosa, proteïnes, minerals, greixos i aigua, i és una font de fibra insoluble molt important. La fibra insoluble és la que no absorbeix aigua i que, per tant, accelera el temps del trànsit intestinal.

El segó és el que se li posa moltes vegades a la farina refinada per a fer pans que pareguen integrals, però que no ho són.

També et pot interessar