Rellom de vedella amb salsa de tòfona

Fàcil
2 hores
2 persones

Per a ocasions especials

Rellom de vedella amb salsa de tòfona
Rellom de vedella amb salsa de tòfona

La recepta que et proposem a continuació és per a algun dia especial, un sopar per a dos a casa o per a celebrar que la teua filla ha aprovat unes oposicions, per exemple. Cuinem rellom de vedella amb salsa de tòfona i foie.

Pren nota dels ingredients!

  • 1 rellom de vedella de 250 g
  • 50 g de mantega
  • 50 ml de brandi
  • 50 ml de porto
  • 6 escalunyes 
  • 2 alls
  • Foie
  • Timó fresc 
  • Pasta de tòfona
  • Caldo de vedella
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal en escates
  1. Tallem a rodanxes el rellom, les salpebrem, les marquem en una paella i les reservem en una safata de forn.
  2. En la mateixa paella, fonem la mantega i sofregim les escalunyes i els alls.
  3. Hi afegim el timó, hi aboquem el brandi i ho deixem reduir.
  4. Hi aboquem el porto i ho deixem reduir també.
  5. Afegim al sofregit una cullerada de pasta de tòfona, el caldo de vedella i ho deixem coure.
  6. Adobem el foie amb sal, pebre i anou moscada, i el marquem a la planxa.
  7. Calfem el rellom en el forn a uns 225 graus abans de servir-lo.
  8. Servim la carn amb sal en escates per damunt, el foie i la salsa.

Nutrició: tòfona

Les tòfones tenen un contingut nutricional molt semblant al dels bolets. La tòfona negra és un aliment poc energètic i molt digestiu. La seua composició, principalment, és d’aigua, i podríem destacar-ne la presència de potassi i magnesi, però com que se’n consumeix tan poca quantitat, no resulten rellevants. El vertader poder d’aquest fong és el seu penetrant aroma i el seu gust especial. També resulta molt interessant per la seua aportació saboritzant, ja que, amb molt poquet, pot servir per a evitar l'ús de sals o altres condiments.

També et pot interessar

stats