Rellom de vedella amb salsa de tòfona
Per a ocasions especials

La recepta que et proposem a continuació és per a algun dia especial, un sopar per a dos a casa o per a celebrar que la teua filla ha aprovat unes oposicions, per exemple. Cuinem rellom de vedella amb salsa de tòfona i foie.
Pren nota dels ingredients!
Ingredients
- 1 rellom de vedella de 250 g
- 50 g de mantega
- 50 ml de brandi
- 50 ml de porto
- 6 escalunyes
- 2 alls
- Foie
- Timó fresc
- Pasta de tòfona
- Caldo de vedella
- Anou moscada
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal en escates
Elaboració
- Tallem a rodanxes el rellom, les salpebrem, les marquem en una paella i les reservem en una safata de forn.
- En la mateixa paella, fonem la mantega i sofregim les escalunyes i els alls.
- Hi afegim el timó, hi aboquem el brandi i ho deixem reduir.
- Hi aboquem el porto i ho deixem reduir també.
- Afegim al sofregit una cullerada de pasta de tòfona, el caldo de vedella i ho deixem coure.
- Adobem el foie amb sal, pebre i anou moscada, i el marquem a la planxa.
- Calfem el rellom en el forn a uns 225 graus abans de servir-lo.
- Servim la carn amb sal en escates per damunt, el foie i la salsa.
Nutrició: tòfona
Les tòfones tenen un contingut nutricional molt semblant al dels bolets. La tòfona negra és un aliment poc energètic i molt digestiu. La seua composició, principalment, és d’aigua, i podríem destacar-ne la presència de potassi i magnesi, però com que se’n consumeix tan poca quantitat, no resulten rellevants. El vertader poder d’aquest fong és el seu penetrant aroma i el seu gust especial. També resulta molt interessant per la seua aportació saboritzant, ja que, amb molt poquet, pot servir per a evitar l'ús de sals o altres condiments.