Rellom amb salsa de tòfona, bolets i castanyes

Fàcil
50 minuts
4 persones

Per a dies especials

Rellom amb salsa de tòfona, bolets i castanyes
Rellom amb salsa de tòfona, bolets i castanyes
13 de desembre 2022 - 19:59

Hui prepararem una recepta a l’altura de qualsevol celebració. Un rellom de vedella amb salsa de tòfona, bolets i castanyes, pefecte per a un dia gran. Tenim un producte de categoria especial, però la resta d'ingredients no es queden arrere.

Anota'ls!

  • 800 g de rellom de vedella sencer 
  • 200 g de creïlla
  • 200 g de carabassa
  • 4 espàrrecs verds grossos
  • 1 llima
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa:

  • 200 g de bolets variats de temporada
  • 50 g de castanyes pelades
  • 25 g de tòfona fresca
  • 25 g de cebollí
  • 50 g de mantega
  • 1 cullerada de farina
  • 5 escalunyes
  • 3 alls 
  • Caldo de carn 
  • Pebre negre
  • Brandi
  • Porto 
  1. Netegem i tallem el rellom, el salpebrem i el marquem en una paella.
  2. L’enfornem a 180 °C fins que estiga al punt.
  3. En la mateixa paella, ofeguem l’escalunya i els alls.
  4. Ho flamegem amb el brandi.
  5. Hi afegim una miqueta de farina i ho removem.
  6. Hi incorporem el porto, les castanyes, el caldo de carn, la tòfona picada, els bolets i ho deixem coure.
  7. Al final, hi agreguem una miqueta de mantega.
  8. Per altra banda, ratllem la creïlla i la carabassa, i ho cuinem com si fora una truita.
  9. Marquem els espàrrecs en una paella.
  10. Servim la truita de creïlla i carabassa, i damunt posem la carn, els espàrrecs i la salsa de bolets.
  11. Ho decorem amb cebollí picat.

El porto

El porto és un dels sis vins del món amb dret a nom propi. Els altres 5 són el xampany, el xerés, el fondellol, el tokaj i el cava. Diuen que va nàixer quasi de casualitat: els anglesos, grans aficionats al vi portugués, s’emportaven milers de botes en els cellers dels seus barcos al seu país. Perquè el carregament aguantara en aquelles travessies de calor i d’olors, van començar a afegir-li alcohol. El resultat va tornar boig al públic britànic.

També et pot interessar

stats