Rellom amb salsa de tòfona, bolets i castanyes
Per a dies especials
Hui prepararem una recepta a l’altura de qualsevol celebració. Un rellom de vedella amb salsa de tòfona, bolets i castanyes, pefecte per a un dia gran. Tenim un producte de categoria especial, però la resta d'ingredients no es queden arrere.
Anota'ls!
Ingredients
- 800 g de rellom de vedella sencer
- 200 g de creïlla
- 200 g de carabassa
- 4 espàrrecs verds grossos
- 1 llima
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa:
- 200 g de bolets variats de temporada
- 50 g de castanyes pelades
- 25 g de tòfona fresca
- 25 g de cebollí
- 50 g de mantega
- 1 cullerada de farina
- 5 escalunyes
- 3 alls
- Caldo de carn
- Pebre negre
- Brandi
- Porto
Elaboració
- Netegem i tallem el rellom, el salpebrem i el marquem en una paella.
- L’enfornem a 180 °C fins que estiga al punt.
- En la mateixa paella, ofeguem l’escalunya i els alls.
- Ho flamegem amb el brandi.
- Hi afegim una miqueta de farina i ho removem.
- Hi incorporem el porto, les castanyes, el caldo de carn, la tòfona picada, els bolets i ho deixem coure.
- Al final, hi agreguem una miqueta de mantega.
- Per altra banda, ratllem la creïlla i la carabassa, i ho cuinem com si fora una truita.
- Marquem els espàrrecs en una paella.
- Servim la truita de creïlla i carabassa, i damunt posem la carn, els espàrrecs i la salsa de bolets.
- Ho decorem amb cebollí picat.
El porto
El porto és un dels sis vins del món amb dret a nom propi. Els altres 5 són el xampany, el xerés, el fondellol, el tokaj i el cava. Diuen que va nàixer quasi de casualitat: els anglesos, grans aficionats al vi portugués, s’emportaven milers de botes en els cellers dels seus barcos al seu país. Perquè el carregament aguantara en aquelles travessies de calor i d’olors, van començar a afegir-li alcohol. El resultat va tornar boig al públic britànic.