Rellom de porc amb salsa de xampinyons

Fàcil
2 hores
4 persones

Fàcil i barat

Rellom de porc amb salsa de xampinyons
Rellom de porc amb salsa de xampinyons
02 d'abril 2024 - 11:09

Cuinem un rellom de porc amb salsa de xampinyons, un plat senzill i econòmic amb el qual dinen 4 o 5 persones. A més, ho acompanyem amb un trinxat de col.

Pren nota!

  • 1 rellom de porc
  • 200 g de xampinyons 
  • 20 g de farina
  • 100 ml de brandi
  • 4 escalunyes 
  • 3 alls 
  • Ratlladura de llima
  • Timó fresc 
  • Caldo de vedella 
  • Julivert fresc 
  • Mostassa en gra 
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

Per al trinxat de col:

  • 2 creïlles 
  • 1/4 de col rissada 
  • 3 alls 
  • Pebre roig dolç 
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Coem la col i les creïlles trossejades.
  2. Ho escorrem i ho xafem amb una forqueta.
  3. Fregim els alls i hi afegim el trinxat.
  4. Sofregim l’all, les escalunyes i el timó.
  5. Hi afegim els xampinyons i la ratlladura de llima i la mostassa i ho saltem.
  6. Hi aboquem el brandi i ho flamegem.
  7. Hi incorporem la farina i el caldo, ho deixem reduir i ho reservem en calent.
  8. Torrem el rellom a la planxa.
  9. Servim la carn amb la salsa i el trinxat de col i ho decorem amb julivert i pebre roig.

Nutrició: col rissada

La col rissada pertany al grup de les verdures crucíferes (cols, raves, porros, kale) que són riques en vitamines antioxidants, com les vitamines C, E i altres com l’àcid fòlic. La col conté un 92% d'aigua, molta fibra i poques calories i hidrats de carboni. Es considera un antibiòtic natural, ja que conté substàncies capaces de reduir gèrmens infecciosos. És millor menjar-la crua, encara que també és molt popular menjar-la fermentada.

De fet, la col rissada és el producte amb el qual s’elaboren la xucrut o el kimtxi, dos dels fermentats més coneguts del món, que van nàixer com una manera de conservar les verdures per als llargs hiverns, però que s’han convertit en una elaboració per si mateixa.

També et pot interessar

stats