Quiche de verdura i salmó

Fàcil
50 minuts
4 persones

A la francesa

Quiche de verdura i salmó
Quiche de verdura i salmó

Cuinarem una quiche. Un plat molt senzill de preparar per al qual sempre podem tindre els ingredients a casa i que ens salve un soparet d’una manera especial. Aquesta recepta pot admetre diferents ingredients, però hui en farem una de verdura i salmó amb xampinyons, ceba, espinacs i unes quantes coses més.

Anota-les totes!

  • 1 làmina de pasta brisa 
  • 100 g de salmó fumat 
  • 100 ml de nata 
  • 50 ml de llet 
  • 100 g de formatge ratllat tipus gruyère
  • 100 g de xampinyons
  • 2 manolls d'espinacs frescos 
  • 2 ous 
  • Ceba congelada 
  • Anou moscada
  • Pebre negre o blanc
  • Mantega
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Untem el motle amb mantega, si ens cal, i el folrem amb la pasta.
  2. Punxem la pasta i l’enfornem a 180 ºC uns 15 minuts, aprox.
  3. Sofregim la ceba fins a deixar-la ben blaneta.
  4. Hi afegim anou moscada, els xampinyons, els espinacs i ho ofeguem tot bé.
  5. Hi incorporem el salmó trossejat, ho barregem tot i reservem el sofregit.
  6. En un bol, batem els ous amb la llet i la nata.
  7. Hi incorporem el sofregit i ho mesclem tot.
  8. Aboquem la mescla al motle i hi afegim el formatge per damunt.
  9. Ho enfornem a 180 ºC durant 30 minuts, aprox.

La quiche

Una quiche és un tipus de pastís salat que deriva de la quiche lorraine francesa (de la regió de Lorena, al nord-est), que portava originàriament com a farcit només un batut de nata i ous. Cada variació d’aquesta recepta original en canviava el nom: quiche vosgienne (amb formatge), quiche alsacienne (amb ceba) i moltes altres.

També et pot interessar

stats