Quiche de verdura i salmó
A la francesa

Cuinarem una quiche. Un plat molt senzill de preparar per al qual sempre podem tindre els ingredients a casa i que ens salve un soparet d’una manera especial. Aquesta recepta pot admetre diferents ingredients, però hui en farem una de verdura i salmó amb xampinyons, ceba, espinacs i unes quantes coses més.
Anota-les totes!
Ingredients
- 1 làmina de pasta brisa
- 100 g de salmó fumat
- 100 ml de nata
- 50 ml de llet
- 100 g de formatge ratllat tipus gruyère
- 100 g de xampinyons
- 2 manolls d'espinacs frescos
- 2 ous
- Ceba congelada
- Anou moscada
- Pebre negre o blanc
- Mantega
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Untem el motle amb mantega, si ens cal, i el folrem amb la pasta.
- Punxem la pasta i l’enfornem a 180 ºC uns 15 minuts, aprox.
- Sofregim la ceba fins a deixar-la ben blaneta.
- Hi afegim anou moscada, els xampinyons, els espinacs i ho ofeguem tot bé.
- Hi incorporem el salmó trossejat, ho barregem tot i reservem el sofregit.
- En un bol, batem els ous amb la llet i la nata.
- Hi incorporem el sofregit i ho mesclem tot.
- Aboquem la mescla al motle i hi afegim el formatge per damunt.
- Ho enfornem a 180 ºC durant 30 minuts, aprox.
La quiche
Una quiche és un tipus de pastís salat que deriva de la quiche lorraine francesa (de la regió de Lorena, al nord-est), que portava originàriament com a farcit només un batut de nata i ous. Cada variació d’aquesta recepta original en canviava el nom: quiche vosgienne (amb formatge), quiche alsacienne (amb ceba) i moltes altres.