Porc amb salsa agredolça de figues

Fàcil
40 minuts
4 persones

Cuina fusió

Porc amb salsa agredolça de figues
Porc amb salsa agredolça de figues
07 de novembre 2023 - 20:10

Preparem un plat que podria ser perfectament fusió de la cuina mediterrània amb l’oriental: un porc amb salsa agredolça de figues. El fem amb melmelada de figues, així ens assegurem que podem cuinar este plat durant tot l’any.

Anota els ingredients!

  • 1 rellom de porc 
  • 1 ceba tendra
  • 150 g d'espàrrecs sencers congelats
  • 150 g de dàtils sense pinyol
  • 4 creïlles
  • Melmelada de figues
  • Vinagre de xerés 
  • Mantega 
  • Cebollí fresc 
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Sofregim bé la ceba i hi afegim vinagre.
  2. Ho deixem reduir, hi incorporem melmelada i ho deixem coure.
  3. Bollim les creïlles, les fem puré i ho reservem.
  4. Netegem la carn, la tallem i la salpebrem.
  5. Torrem la carn a la planxa i hi afegim els espàrrecs.
  6. Servim el puré amb els espàrrecs i la carn per damunt.
  7. Ho acabem amb els dàtils, la salsa i cebollí.

Nutrició: espàrrecs

És una de les verdures més riques en proteïnes. Contenen asparagina (que es diu així pels mateixos espàrrecs), un aminoàcid que, en metabolitzar-se, es transforma en àcid aspàrtic, important en la síntesi de la urea i responsable de l'olor de l'orina després de la ingesta. L'àcid aspàrtic afavoreix el desenvolupament muscular i redueix la fatiga

Els espàrrecs també presenten arginina, un aminoàcid important en la síntesi del col·lagen i implicat en la salut de la pell i la cicatrització de ferides. Els espàrrecs són recomanables per a esportistes i joves en edat de creixement. De fet, tant l’asparagina com l’arginina se solen vendre sintetitzades com a suplement alimentari.

També et pot interessar

stats