Porc amb salsa agredolça de figues
Cuina fusió
Preparem un plat que podria ser perfectament fusió de la cuina mediterrània amb l’oriental: un porc amb salsa agredolça de figues. El fem amb melmelada de figues, així ens assegurem que podem cuinar este plat durant tot l’any.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 1 rellom de porc
- 1 ceba tendra
- 150 g d'espàrrecs sencers congelats
- 150 g de dàtils sense pinyol
- 4 creïlles
- Melmelada de figues
- Vinagre de xerés
- Mantega
- Cebollí fresc
- Anou moscada
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Sofregim bé la ceba i hi afegim vinagre.
- Ho deixem reduir, hi incorporem melmelada i ho deixem coure.
- Bollim les creïlles, les fem puré i ho reservem.
- Netegem la carn, la tallem i la salpebrem.
- Torrem la carn a la planxa i hi afegim els espàrrecs.
- Servim el puré amb els espàrrecs i la carn per damunt.
- Ho acabem amb els dàtils, la salsa i cebollí.
Nutrició: espàrrecs
És una de les verdures més riques en proteïnes. Contenen asparagina (que es diu així pels mateixos espàrrecs), un aminoàcid que, en metabolitzar-se, es transforma en àcid aspàrtic, important en la síntesi de la urea i responsable de l'olor de l'orina després de la ingesta. L'àcid aspàrtic afavoreix el desenvolupament muscular i redueix la fatiga.
Els espàrrecs també presenten arginina, un aminoàcid important en la síntesi del col·lagen i implicat en la salut de la pell i la cicatrització de ferides. Els espàrrecs són recomanables per a esportistes i joves en edat de creixement. De fet, tant l’asparagina com l’arginina se solen vendre sintetitzades com a suplement alimentari.