Pollastre amb ratatouille i tàperes
Prepara el forn!
Pareu atenció a aquesta recepta! Cuinem uns pits de pollastre amb ratatouille i una crema de tàperes. Haureu de tindre a mà uns pits de pollastre grans, verdures i tots aquestos ingredients:
Ingredients
- 2 pits de pollastre grans
- 1 tomaca
- 1 carabasseta
- 1 albergínia
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Per a la salsa:
- 200 ml de vi blanc
- 5 escalunyes
- 3 alls
- 50 g de tàperes
- 500 ml de nata
- Mantega
- Safrà en pols
- Timó fresc
- Romer fresc
Elaboració
- Ofeguem amb mantega i oli les escalunyes i els alls.
- Hi aboquem les tàperes i el vi i ho deixem reduir.
- Hi incorporem la nata i el safrà i ho deixem coure.
- Hi afegim les herbes i reservem.
- Fem talls en el pollastre.
- Tallem les verdures i les inserim en el pollastre.
- Ho salpebrem i ho enfornem a 200 °C durant 30 minuts.
- Servim el pollastre amb la salsa.
Nutrició: tàperes
Tenen grans propietats nutricionals, són baixes en greixos i calories. A més, són riques en magnesi, vitamina C i àcid fòlic. És per això que s'han utilitzat com a medicina popular durant milers d'anys. Actualment, s'estudien pel seu potencial anticancerós, antidiabètic i antiinflamatori, pels seus possibles beneficis circulatoris i, en concret, per a futurs tractaments per a l'epilèpsia i els ritmes cardíacs anormals.