"Plum cake" de café amb te txai

Intermedi
60 minuts
4 persones

Eres més de te o café? Ja no cal que tries amb esta recepta!

"Plum cake" de café amb te txai
"Plum cake" de café amb te txai
21 de novembre 2022 - 19:59

Doncs te i café tindrem en la següent recepta: un dolcet per a tots els gustos. Plum cake de café amb te txai, o te massala que també es diu. Una combinació exòtica amb què tenim un berenaret superxulo.

Prenem nota dels ingredients!

  • 150 g de farina
  • 150 g de sucre de llustre
  • 150 g de mantega
  • 30 g de café soluble 
  • 4 ous
  • 1 sobre de rent químic  
  • Canella en pols
  • Ratlladura de llima

Per al te txai:

  • 5 g de te negre
  • 1 l d'aigua
  • Canella en rama
  • Cardamom
  • Clau d'olor
  • Anís estrellat  
  • Pebre negre en gra
  • Gingebre fresc 
  • Mel 
  • Llet
  1. Batem la mantega amb el sucre.
  2. Hi afegim els ous, canella, el café i ho mesclem
  3. Hi agreguem la farina amb el rent, ratlladura de llima i ho barregem.
  4. Ho enfornem a 180 °C uns 40 minuts.
  5. Per al te, bollim l’aigua amb les espècies.
  6. Hi afegim la mel i ho deixem coure.
  7. Hi agreguem el te i ho deixem infusionar.
  8. Ho colem i li afegim llet al gust.
  9. Servim el “plum cake” amb el te.

Te massala (te txai)

El te massala (massala txai o te txai) és una beguda originària del sud de l'Índia que s'utilitzava per a energitzar el cos i tindre la ment alerta de manera sagrada. Es tracta d’un te negre que s’aromatitza amb diferents espècies i plantes com el cardamom, la canella, el clau d'olor, el gingebre, la vainilla i l'anís.

També et pot interessar