"Plum cake" de café amb te txai
Eres més de te o café? Ja no cal que tries amb esta recepta!
Doncs te i café tindrem en la següent recepta: un dolcet per a tots els gustos. Plum cake de café amb te txai, o te massala que també es diu. Una combinació exòtica amb què tenim un berenaret superxulo.
Prenem nota dels ingredients!
Ingredients
- 150 g de farina
- 150 g de sucre de llustre
- 150 g de mantega
- 30 g de café soluble
- 4 ous
- 1 sobre de rent químic
- Canella en pols
- Ratlladura de llima
Per al te txai:
- 5 g de te negre
- 1 l d'aigua
- Canella en rama
- Cardamom
- Clau d'olor
- Anís estrellat
- Pebre negre en gra
- Gingebre fresc
- Mel
- Llet
Elaboració
- Batem la mantega amb el sucre.
- Hi afegim els ous, canella, el café i ho mesclem
- Hi agreguem la farina amb el rent, ratlladura de llima i ho barregem.
- Ho enfornem a 180 °C uns 40 minuts.
- Per al te, bollim l’aigua amb les espècies.
- Hi afegim la mel i ho deixem coure.
- Hi agreguem el te i ho deixem infusionar.
- Ho colem i li afegim llet al gust.
- Servim el “plum cake” amb el te.
Te massala (te txai)
El te massala (massala txai o te txai) és una beguda originària del sud de l'Índia que s'utilitzava per a energitzar el cos i tindre la ment alerta de manera sagrada. Es tracta d’un te negre que s’aromatitza amb diferents espècies i plantes com el cardamom, la canella, el clau d'olor, el gingebre, la vainilla i l'anís.