"Pici" toscans amb guisat de conill

Fàcil
1 hora
4 persones

Amb essència italiana

"Pici" toscans amb guisat de conill
"Pici" toscans amb guisat de conill

Preparem uns “pici” toscans, molt senzills i entretinguts de fer. Una d'estes elaboracions d'embrutar la taula i cuinar entre vàries persones. I per si fora poc, acompanyem aquesta pasta fresca amb un guisat de conill.

Pren nota!

  • 450 g de farina de sémola fina 
  • 400 g de tomaques de pera 
  • 150 g de bolets
  • 200 ml d'aigua
  • 1 conill desossat
  • 1 ceba 
  • 4 alls
  • Llorer
  • Timó fresc
  • Alfàbega fresca 
  • Formatge parmesà 
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Pastem la farina incorporant-hi l’aigua a poc a poc i la deixem reposar 30 minuts.
  2. Fem boletes xicotetes, els donem forma d’espaguetis i en tallem porcions.
  3. Deixem que se sequen i els bollim amb aigua i sal entre 10 i 15 minuts.
  4. Per al guisat, sofregim el conill trossejat xicotet i salpebrat.
  5. Hi afegim la ceba i els bolets amb l’alfàbega, el llorer i el timó.
  6. Hi incorporem les tomaques, una mica d’aigua i ho deixem coure uns 35 minuts, aprox.
  7. Servim els “pici” amb el guisat, i ho acabem amb parmesà ratllat i alfàbega.

La sémola de blat

La sémola fina de blat dur està dissenyada especialment per a la fabricació de pasta seca i fresca, cuscús i plats tradicionals, així com per a estirar les masses de pizza. De fet, a Itàlia les pastes per llei han de produir-se amb sémola de blat dur.

La sémola de blat dur i la farina de blat no són el mateix. S’elaboren amb dos espècies de blat diferents: el blat dur per a la sèmola i el blat fariner per a la farina. Nutricionalment, la sémola de blat dur té un contingut de proteïnes més alt que la farina normal, i a més, conté carotenoides, la qual cosa li aporta a la pasta eixe color groc diferent de la feta amb farina de blat, que queda blanquinosa.

També et pot interessar

stats