Perol de carns

Fàcil
45 minuts
4 persones

Per als amants dels guissos casolans

Perol de carns
Perol de carns
18 d'octubre 2022 - 23:59

Hui cuinarem una recepta típica de la comarca de l’Alcalatén que ens transportarà a aquella època on es cuinava la carn per a guardar-la dins d’orsetes. Una elaboració molt senzilla amb la que, si la fem correctament, aconseguirem una carn tendra, aromàtica i molt gustosa.

  • Llomello de porc
  • Costelles de porc
  • Llonganisses
  • Botifarres de ceba i d’arròs
  • 3 tomaques madures
  • 1 pimentó verd
  • 4 Alls
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fregim les carns i els embotits en oli abundant.
  2. Els traiem del foc i els deixem refredar.
  3. Els introduïm en perols de fang o pots de vidre, i els cobrim amb oli cru.
  4. Per a la conserva de llomello amb pisto, tallem el llomello i el bollim a foc baixet.
  5. Sofregim els alls, el pimentó i la tomaca.
  6. Hi afegim el llomello cuit amb una mica del caldo de la cocció.
  7. Ho rectifiquem de sal i pebre, i ho reservem.
  8. Esterilitzem uns pots de vidre i els omplim amb el sofregit.
  9. Tanquem els pots i els bollim cap per avall durant 30 minuts.

Les orsetes

Els recipients que hem emprat es diuen orses, i, si et fixes, porten un vernís especial a l’interior que li lleva la portositat al fang. S’empraven per a guardar cereals, llegums, sucre… però sobretot per a guardar la carn de la matança del porc, que es cuinava i es conservava dins l’oli i així tenies carn per a tot l’hivern.

També et pot interessar

stats