Perdius en escabetx

Fàcil
40 minuts
4 persones

“La perdiu és dolenta, si no es menja calenta”

Perdius en escabetx
Perdius en escabetx

La perdiu és una au que sempre ha estat molt present en la nostra gastronomia i en la nostra cultura. Hui la farem en escabetx, una recepta molt senzilla amb un dels productes gurmet més preuats. I no sol ser barat, no.

Ací estan els ingredients:

  • 4 perdius
  • 2 carlotes
  • 2 cebes
  • 4 alls
  • 250 ml de vi blanc
  • 250 ml de vinagre
  • 750 ml d’oli OVE
  • Fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Salpebrem i rossegem les perdius netes en una cassola amb oli abundant, i les reservem.
  2. En el mateix oli, ofeguem les carlotes i la ceba amb els alls sencers i llorer.
  3. Hi afegim el vi, el vinagre, les perdius i ho deixem coure a foc lent fins que les perdius estiguen tendres.
  4. Per a fer la conserva, deixem que les perdius es gelen i les fiquem en pots de vidre esterilitzats.
  5. Hi repartim les verdures i ho cobrim amb el caldo de la cocció.
  6. Tanquem els pots i els coem 30 minuts al bany de maria.

L'escabetx

Aquesta és una recepta tradicional a la comarca de l’Alt Maestrat. Els escabetxos solen ser molt comuns a les comarques d’interior. Els camins que porten a l’escabetx són amples i variats. Podem preparar-ne només en vinagre, amb una combinació en proporcions semblants d’oli i vinagre o amb una mescla igual d’oli i vi blanc. L’enginy humà ha ideat al llarg de la història tot tipus de sistemes per a conservar aliments: fumats, curats en sala, secats a l’aire lliure i, com no, la conserva en llauna, que possiblement siga el mètode més estés i usat a tot el món. 

També et pot interessar

stats