Perdius en escabetx

Fàcil
40 minuts
4 persones

“La perdiu és dolenta, si no es menja calenta”

Perdius en escabetx
Perdius en escabetx
19 de gener 2023 - 19:59

La perdiu és una au que sempre ha estat molt present en la nostra gastronomia i en la nostra cultura. Hui la farem en escabetx, una recepta molt senzilla amb un dels productes gurmet més preuats. I no sol ser barat, no.

Ací estan els ingredients:

  • 4 perdius
  • 2 carlotes
  • 2 cebes
  • 4 alls
  • 250 ml de vi blanc
  • 250 ml de vinagre
  • 750 ml d’oli OVE
  • Fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Salpebrem i rossegem les perdius netes en una cassola amb oli abundant, i les reservem.
  2. En el mateix oli, ofeguem les carlotes i la ceba amb els alls sencers i llorer.
  3. Hi afegim el vi, el vinagre, les perdius i ho deixem coure a foc lent fins que les perdius estiguen tendres.
  4. Per a fer la conserva, deixem que les perdius es gelen i les fiquem en pots de vidre esterilitzats.
  5. Hi repartim les verdures i ho cobrim amb el caldo de la cocció.
  6. Tanquem els pots i els coem 30 minuts al bany de maria.

L'escabetx

Aquesta és una recepta tradicional a la comarca de l’Alt Maestrat. Els escabetxos solen ser molt comuns a les comarques d’interior. Els camins que porten a l’escabetx són amples i variats. Podem preparar-ne només en vinagre, amb una combinació en proporcions semblants d’oli i vinagre o amb una mescla igual d’oli i vi blanc. L’enginy humà ha ideat al llarg de la història tot tipus de sistemes per a conservar aliments: fumats, curats en sala, secats a l’aire lliure i, com no, la conserva en llauna, que possiblement siga el mètode més estés i usat a tot el món. 

També et pot interessar