Pastissets de Nadal

Fàcil
50 minuts
4 persones

Imprescindibles

Pastissets de Nadal
Pastissets de Nadal

El forn s’ompli de records amb els pastissets de Nadal, dolços que acaricien la taula i l’ànima. La massa suau abraça farcits de moniato i cabell d’àngel, fent brollar l’essència d’una festa casolana. Tradició valenciana que perdura i que des de La cuina de Morera aportem el nostre granet perquè ho siga sempre.

Per a la massa:

  • 1 ou
  • 500 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 100 ml d’oli
  • 100 ml de cassalla

Per al farcit:

  • 750 g de confitura de moniato
  • 500 g de sucre
  1. Barregem farina, sucre, oli i cassalla.
  2. Deixem reposar la massa.
  3. Preparem el farcit de moniato a una mànega pastissera.
  4. Fem boletes i les aplanem.
  5. Les farcim i les tanquem en forma de mitja lluna.
  6. Enfornem a 210 °C durant 30 minuts.
  7. Els empolvorem amb sucre.

El moniato i els dolços

El moniato, originari d’Amèrica, arribà a Europa al segle XVI junt amb la creïlla i la dacsa. A València es va popularitzar com a farcit de dolços, especialment dels pastissets de moniato, documentats ja al segle XVIII i molt habituals per Nadal i Pasqua. Amb l’abaratiment del sucre, més famílies van poder elaborar-los, i les monges dels convents en perfeccionaren les receptes. Amb el temps, es van estendre per molts pobles valencians amb variants locals, convertint-se en un dolç d’hivern que reconforta i escalfa durant els mesos més freds.

També et pot interessar

stats