Pastís de xocolate i plàtan

Intermedi
4 persones

Una de les combinacions favorites dels més llépols

Pastís de xocolate i plàtan ppal
Pastís de xocolate i plàtan / À Punt Mèdia
03 d'octubre 2022 - 20:00

Un pastís de xocolate i plàtan. Només pel nom ens ve de gust cuinar-lo i ja quan el tastem té un gran sabor i l'incorporarem al nostre receptari.

Preparem els utensilis, apuntem els ingredients i... a cuinar.

  • 5 ous
  • 150 g xocolate al 70%
  • 80 g de sucre
  • 50 g d'oli de coco
  • 50 g de cacau en pols sense greix
  • 3 plàtans grossos
  • Fruites deshidratades variades
  • Xocolate blanc sense sucre
  • Sal
  1. Trossegem els plàtans molt madurs i els triturem fins que n'aconseguim una massa uniforme i cremosa.
  2. Posem en un bol de vidre el xocolate negre i l'oli de coco i ho fonem al bany de maria.
  3. Ho retirem del foc, hi afegim el plàtan i ho barregem amb les varetes elèctriques.
  4. Separem en dos bols les clares i els rovells dels ous.
  5. Batem a mà els rovells amb el sucre i hi afegim el cacau en pols.
  6. Incorporem els rovells a la mescla de plàtan i xocolate i ho remenem bé.
  7. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pessic de sal.
  8. Afegim, a poc a poc, les clares muntades a la mescla, amb una llengüeta.
  9. Ho repartim en motles individuals (la textura i la consistència hauria de ser com la d'una mousse) i ho enfornem a 180 ºC durant 25 minuts.
  10. Deixem que es refrede i ho coronem amb xocolate blanc ratllat i les fruites deshidratades.

Plàtan

Una de les fruites fresques de més aportació calòrica, amb aportació elevada d'hidrats de carboni i baixa en greix i proteïna. El tipus d'hidrat de carboni en el plàtan varia d'acord amb del grau de maduresa, de manera que les peces més verdes presenten més proporció de midó i les més madures, de sacarosa, fructosa i glucosa.

També et pot interessar