Pastís salat de formatge i pera

Fàcil
1 hora
4 persones

Bona combinació

Pastís salat de formatge i pera
Pastís salat de formatge i pera
18 de febrer 2024 - 20:10

A La cuina de Morera ja hem fet alguna recepta amb peres, com corder amb peres, pollastre amb peres o salmó amb pera, i ara és el torn del formatge. Mesclem aquestos ingredients per a fer un pastís salat boníssim.

Pren nota!

  • 1 paquet de pasta fil·lo
  • 1 formatge vell torrat
  • 1 formatge blau
  • 2 peres
  • 2 ous  
  • 30 g de mantega 
  • 200 ml de nata 
  • Pebre negre
  • Timó
  • Mel 
  • Anous
  • Sal
  1. Pintem amb mantega les fulles de pasta, i les pleguem unides de dos en dos.
  2. Les dipositem en una font.
  3. Intercalem capes de pasta, formatge i pera.
  4. Hi aboquem la mel, les anous i el timó.
  5. Batem els ous amb la nata i ho salpebrem.
  6. Acabem el pastís amb una capa de pasta i hi aboquem el batut de nata.
  7. L’enfornem a 180 °C uns 25 minuts.
  8. El deixem refredar.

La maduració de la pera

La pera és una de les poques fruites que maduren millor una volta collides. Això es deu al fet que la pera allibera gas etilé, que ajuda a accelerar el procés de maduració. Per tant, si comprem peres verdes, podem deixar-les a temperatura ambient durant uns dies perquè maduren i es facen més dolces i sucoses.

També et pot interessar

stats