Pastís de poma a l'estil anglés

Intermedi
90 minuts
4 persones

Cada país té el seu

Pastís de poma a l'estil anglés
Pastís de poma a l'estil anglés
02 de febrer 2023 - 19:59

Si parlem del pastís de poma, sembla que cada país té la seua manera de cuinar-lo. Ací som més de fer una coca amb pasta fullada, però també està la tarte Tatin francesa o l’apfelstrudel teutó, entre altres. El que cuinem hui va més en la línia del pastís de poma (apple pie) dels països anglosaxons.

Anota els ingredients, que en són uns quants!

  • 800 g de pomes Fuji o Reineta
  • 50 g de sucre 
  • 50 g de sucre moreno
  • 30 g de mantega 
  • 5 g de fècula de dacsa 
  • El suc de mitja llima
  • Canella en pols
  • Nou moscada
  • Gingebre en pols
  • Ou batut
  • Sal

Per a la pasta brisa:

  • 200 g de farina  
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre de llustre
  • 1 ou

Per a la nata de vainilla:

  • 250 ml de nata per a muntar
  • 50 g de sucre 
  • 1 branca de vainilla
  1. Mesclem les pomes laminades amb els sucres, el suc de llima, la fècula de dacsa, mantega i les espècies.
  2. Ho deixem reposar durant mitja hora.
  3. Mesclem els ingredients de la massa i els pastem.
  4. Deixem reposar la massa 30 minuts en la nevera.
  5. Folrem un motle amb la mitat de la massa i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts.
  6. Omplim el pastís amb la poma macerada.
  7. Estirem la pasta restant i tapem el pastís.
  8. El pintem amb ou batut i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts més.
  9. Muntem la nata amb el sucre i la vainilla.
  10. Servim el pastís amb la nata muntada.

Nutrició: la poma

No hi ha cap diferència nutricional entre les diferents varietats de poma. La millor manera de menjar-la és amb pell, ja que és on es troba la pectina (fibra natural que regula l'intestí, és laxant si hi ha restrenyiment o astringent si hi ha diarrea) i l'àcid ursòlic (vitamina que contribueix al creixement dels músculs). Sempre cal llavar-les amb aigua. Ajuden a previndre i a reduir el colesterol i són molt beneficioses per a tota mena de malalties renals pel seu contingut en cistina, arginina i àcid màlic.

Hi ha una dita anglesa molt famosa que diu "An apple a day keeps the doctor away" (una poma al dia, el metge t’estalviaria). Hem de menjar poma sempre que puguem i, si pot ser, sense pelar-la, ben rentadeta. Que tenim fam entre hores? Una poma. Com a postres d'un dinar abundant? Una poma. Què li podem donar de berenar a un xiquet? Una poma. És la fruita que a tots agrada i que a ningú assenta malament.

També et pot interessar

stats