Pastís de poma a l'estil anglés
Cada país té el seu
Si parlem del pastís de poma, sembla que cada país té la seua manera de cuinar-lo. Ací som més de fer una coca amb pasta fullada, però també està la tarte Tatin francesa o l’apfelstrudel teutó, entre altres. El que cuinem hui va més en la línia del pastís de poma (apple pie) dels països anglosaxons.
Anota els ingredients, que en són uns quants!
Ingredients
- 800 g de pomes Fuji o Reineta
- 50 g de sucre
- 50 g de sucre moreno
- 30 g de mantega
- 5 g de fècula de dacsa
- El suc de mitja llima
- Canella en pols
- Nou moscada
- Gingebre en pols
- Ou batut
- Sal
Per a la pasta brisa:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre de llustre
- 1 ou
Per a la nata de vainilla:
- 250 ml de nata per a muntar
- 50 g de sucre
- 1 branca de vainilla
Elaboració
- Mesclem les pomes laminades amb els sucres, el suc de llima, la fècula de dacsa, mantega i les espècies.
- Ho deixem reposar durant mitja hora.
- Mesclem els ingredients de la massa i els pastem.
- Deixem reposar la massa 30 minuts en la nevera.
- Folrem un motle amb la mitat de la massa i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts.
- Omplim el pastís amb la poma macerada.
- Estirem la pasta restant i tapem el pastís.
- El pintem amb ou batut i l’enfornem a 180 graus durant 20 minuts més.
- Muntem la nata amb el sucre i la vainilla.
- Servim el pastís amb la nata muntada.
Nutrició: la poma
No hi ha cap diferència nutricional entre les diferents varietats de poma. La millor manera de menjar-la és amb pell, ja que és on es troba la pectina (fibra natural que regula l'intestí, és laxant si hi ha restrenyiment o astringent si hi ha diarrea) i l'àcid ursòlic (vitamina que contribueix al creixement dels músculs). Sempre cal llavar-les amb aigua. Ajuden a previndre i a reduir el colesterol i són molt beneficioses per a tota mena de malalties renals pel seu contingut en cistina, arginina i àcid màlic.
Hi ha una dita anglesa molt famosa que diu "An apple a day keeps the doctor away" (una poma al dia, el metge t’estalviaria). Hem de menjar poma sempre que puguem i, si pot ser, sense pelar-la, ben rentadeta. Que tenim fam entre hores? Una poma. Com a postres d'un dinar abundant? Una poma. Què li podem donar de berenar a un xiquet? Una poma. És la fruita que a tots agrada i que a ningú assenta malament.