Pastís de poma americà

Fàcil
45 minuts
4 persones

El d'Acció de Gràcies

Pastís de poma americà
Pastís de poma americà
06 d'abril 2024 - 20:10

Cuinem un pastís de poma, però no el nostre, el fem a l’estil americà, paregut al que mengen el dia d'Acció de Gràcies, després del titot.

Pren nota!

  • 2 làmines de pasta brisa
  • 6 pomes roges 
  • 1 llima 
  • 1 taronja 
  • 1 ou 
  • 200 g d'anous pelades
  • 100 g de panses
  • Gingebre 
  • Xarop d’agave 

Per a la crema pastissera:

  • 1 paquet de crema pastissera
  • 250 ml de llet semidesnatada
  1. Mesclem la crema en pols amb la llet i ho reservem.
  2. Folrem un motle amb una làmina de pasta.
  3. La punxem i l’enfornem a 200 °C durant 6 minuts.
  4. Hi escampem la crema pastissera dins.
  5. Pelem i tallem les pomes a gallons.
  6. Disposem capes de poma sobre el pastís.
  7. Hi posem les anous, les panses i una mica de xarop.
  8. Hi afegim llima, taronja i gingebre ratllats.
  9. Hi afegim anous, panses i una mica de xarop.
  10. Ho tapem amb més pasta i ho pintem amb ou.
  11. Fem un forat al centre del pastís.
  12. L’enfornem a 180 °C durant 30 minuts i el deixem refredar.

No del tot americà

L'apple pie o pastís de poma és tot un símbol de la gastronomia dels Estats Units, però ni la recepta ni les mateixes pomes són originàries de terres nord-americanes, cosa que no va impedir que l’adoptaren i el feren seu, com amb moltes altres coses. Les varietats de pomes que van trobar a Amèrica els primers colons europeus no valien res, i van començar a cultivar les varietats europees.

També et pot interessar

stats