Pastís de llima

Intermedi
1 hora
4 persones

El de sempre

Pastís de llima
Pastís de llima
23 de gener 2024 - 20:05

Preparem un pastís de llima, així de senzill. Tot i que la recepta no és tan senzilla com el nom, però tranquils, que qualsevol la pot fer a casa.

Anota!

  • 380 g de farina
  • 490 g de sucre
  • 210 ml de nata
  • 140 g de mantega
  • 20 g de rent químic
  • 7 ous
  • Ratlladura de 2 llimes
  • Vodka

Per a la crema de llima:

  • 60 ml de suc de llima
  • 120 g de sucre
  • 80 g de mantega
  • 3 ous
  • Ratlladura d'1 llima

Per al merengue de llima:

  • 300 g de sucre
  • 100 ml de clares d’ou
  • 60 ml de suc de llima
  1. Mesclem el sucre i la mantega.
  2. Hi incorporem el suc de llima, els ous i la ratlladura de llima i ho coem a foc baix.
  3. Per al merengue, mesclem el sucre amb suc de llima.
  4. Muntem les clares i hi aboquem a poc a poc l’almívar.
  5. Per al bescuit, fonem la mantega.
  6. Mesclem els ous amb la ratlladura de llima.
  7. Hi afegim el sucre mesclat amb el rent químic.
  8. Hi aboquem vodka i nata i seguim mesclant-ho.
  9. Hi incorporem la farina i la mantega desfeta i ho mesclem amb una llengua.
  10. Ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 °C uns 35-40 minuts.
  11. Ho servim fent una capa de bescuit, una de crema i una de bescuit.
  12. Ho acabem amb el merengue i ho soflimem amb un bufador.

La versatilitat de la llima

Amb una llima es poden fer moltes coses en una cuina: amanir, marinar, donar el toc final a un plat. Es pot usar per a macerar, per a quallar llet, estabilitzar merengues, així com cuinar sense calor peix i carn. Es fa servir per a evitar l'oxidació i l’ennegriment de fruites i verdures, per a elaborar dolços i begudes refrescants, per a aromatitzar bescuits i infusions, combinats i còctels. Les flors i les fulles també tenen usos culinaris.

En la nostra cuina tradicional, la corfa de llima s’utilitza bàsicament en rebosteria, però a Itàlia li donen un ús magistral a esta part del fruit també en la cuina salada: amaniments per a pasta, marisc i peix cuit o macerat en cru, carns blanques... La fórmula sol combinar ratlladura de llima, oli d'oliva, pebre, potser unes gotes de suc i alguna herba aromàtica. I elaboren mil postres: a part del famós limoncello, licor de pells macerades en un alcohol que després es mescla amb xarop.

També et pot interessar

stats