Pastís de formatge i xocolate

Fàcil
90 minuts
4 persones

Per a fer-lo mil vegades

Pastís de formatge i xocolate
Pastís de formatge i xocolate
31 de març 2023 - 19:59

Cuinarem ara un pastís de formatge i xocolate, una d’eixes receptes que acabes sabent-te de memòria de tan fàcils que són i del bon resultat que donen.

Anota els ingredients!

  • 225 g de galletes tipus “digestive” 
  • 225 g de xocolate negre 70%
  • 400 g de formatge crema 
  • 100 g de sucre de llustre
  • 50 g de mantega
  • 300 ml de nata líquida
  • 6 ous
  • Maduixes
  1. Fonem la mantega en un casset.
  2. Triturem les galletes i les barregem amb la mantega fosa.
  3. Batem els ous amb el sucre fins que quede ben integrat.
  4. Hi afegim la nata, el formatge i ho mesclem tot bé.
  5. Fonem el xocolate, l’incorporem a la mescla i ho batem tot.
  6. Folrem la base d’un motle de bescuit amb la galleta triturada.
  7. Aboquem la mescla al motle i ho enfornem a 160 °C durant 1 hora.
  8. Deixem refredar el bescuit unes 3 hores en fred i el decorem amb les maduixes.

Nutrició: galletes digestive

És convenient deixar clar que, ara per ara, el terme “digestive” no significa res, és simplement un nom comercial. Només fa referència a un tipus de galleta que es diferencia de les altres pel gust, el format o la textura. 

Hi ha tantes digestive com marques i entre elles no són ni semblants. Sembla que, en un primer moment, les galletes sí que pretenien millorar la digestió, perquè usaven bicarbonat sòdic (que es volatilitzava en el forn), però la paraula digestive no vol dir que la galleta continga característiques dietètiques digestives, ni que millore el trànsit intestinal, ni que tinga efectes probiòtics. Els ingredients no són diferents dels de qualsevol altra galleta, per tant, contenen una gran quantitat de sucre i de greixos saturats, així que hem de limitar-ne el consum o ús a ocasions especials.

També et pot interessar

stats