Pastís d'albercoc fresc amb gelat de vainilla

Intermedi
1 hora
4 persones

Una nova manera de menjar albercocs

Pastís d'albercoc fresc amb gelat de vainilla
Pastís d'albercoc fresc amb gelat de vainilla / À Punt Mèdia
29 de setembre 2022 - 20:00

Els albercocs se solen fer madurs a la nevera, es fan farinosos i ja no estan tan bons. Per això, hui a La cuina de Morera et portem una recepta diferent per a menjar aquest aliment abans que es faça roín. Unes postres amb gelat de vainilla delicioses.

Preparem els ingredients!

  • 1 kg d’albercocs
  • Ametla crua laminada
  • Ratlladura de llima
  • Herba-sana
  • Mel
  • Gelat de vainilla

Per a la pasta:

  • 200 g de farina fluixa
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre de llustre
  • 2 g de sal
  • 1 ou
  1. Mesclem la farina amb la mantega, el sucre, l’ou i la sal, i ho pastem tot.
  2. Emboliquem la massa en paper film i la reservem en fred durant 30 minuts.
  3. Estirem la massa i la col·loquem sobre el motle.
  4. Col·loquem sobre la massa els albercocs sense pinyol, hi afegim mel i les ametles.
  5. Ho enfornem a 180 °C durant 30 min.
  6. Servim el pastís amb ratlladura de llima, herba-sana i gelat de vainilla.

Informació nutricional

L’albercoc no es pot destacar com a font ni que tinga alt contingut de cap nutrient. Sí que té una aportació significativa de potassi i vitamina C (betacarotens i quercetina). Comparat amb altres fruites, l'aportació energètica és prou baixa.

També et pot interessar