Pastís de corder
Per a repetir i repetir
Estem molt acostumats que quan diem “pastís”, de seguida pensem en alguna cosa dolça, però no és el cas. Cuinem pastís de corder. Un plat ben gustós i molt fàcil de fer, dels que quan li agafes el truquet, el fas, i el fas, i el fas… fins que te’n canses.
Pren nota!
Ingredients
- 2 garretes de corder
- 3 creïlles grosses
- 2 ous
- Mantega
- Pebre negre
- Orenga
- Espígol
- Timó
- Llorer
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Precalfem el forn a 200 °C.
- Salpebrem les garretes i les untem amb oli i les herbes aromàtiques.
- Les enfornem a 180 °C durant 2 hores i, a mitjan cocció, hi afegim un got d’aigua.
- Quan la carn estiga cuita, la desossem, l’esmicolem i la reservem.
- Per altra part, bollim les creïlles i les esclafem.
- Hi afegim mantega, sal, pebre, els ous, en fem un puré i el reservem.
- Untem un motle rectangular amb mantega, si cal, i hi posem una base de puré.
- Hi afegim la carn esmicolada i ho reguem amb la salsa del corder.
- Hi posem una altra capa de puré i de corder.
- Hi afegim una última capa de puré i ho enfornem, només amb el grill, durant 15 minuts.
- Ho servim amb alguna guarnició al gust.
Nutrició: corder
És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència del consum siguen moderades, ja que té un destacat contingut en greixos que augmenten el colesterol. Font de proteïnes d'alt valor biològic que ajuden al desenvolupament de la massa muscular i de les defenses. Ens aporta les vitamines i minerals necessaris per a combatre el dèficit de ferro. És una carn molt digerible, rica en àcid fòlic, vitamines B12-B6-B2, zinc i triptòfan.