Papillota de bolets i gambes
El secret està en la tècnica
Hui prepararem una papillota de bolets i gambes, amb productes de temporada i de proximitat, que enriquiran encara més el plat. És una recepta molt senzilla i que ix sempre bé.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 300 g de bolets de temporada variats
- 12 gambes
- 2 creïlles
- 1 llima
- Timó fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem i trossegem els bolets.
- Saltem els bolets amb pebre negre i sal al final, i els reservem.
- Saltem les creïlles, tallades en làmines fines, amb pebre negre.
- Sobre paper de forn, col·loquem una base de creïlla i hi disposem per damunt els bolets i les gambes pelades crues.
- Hi afegim timó fresc i ratlladura de llima.
- Dobleguem el paper i fem paquets tancats.
- Enfornem els paquets a 200 °C durant 5 o 7 minuts.
La papillota
La papillota és una tècnica amb origen francés i significa, literalment, "en paquet". Consisteix a cuinar aliments hermèticament en un ambolcall, gràcies a la calor del vapor del seu interior. El més habitual és utilitzar paper de forn i cuinar-ho al forn o al microones.