Papas arrugadas amb mojos canaris

Fàcil
35 minuts
4 persones

Si les Canàries foren un plat...

"Papas arrugadas" amb "mojos" canaris
"Papas arrugadas" amb "mojos" canaris
18 d'octubre 2023 - 20:10

Cuinem el clàssic entre els clàssics de la gastronomia canària: papas arrugadas amb mojos canaris, que a més, és una recepta vegana. Farem un mojo verd, que no pica, i el famós mojo picón que, com el seu nom indica…

Pren nota!

  • 2 kg de creïlles xicotetes
  • Sal grossa
  • Aigua

Per al mojo verd:

  • Mitja cabeça d’alls
  • 1 pimentó verd
  • 1 llesca de pa fregit
  • Julivert fresc
  • Comí en gra
  • Vinagre
  • Oli OVE
  • Sal

Per al mojo picón:

  • 1 vitet roig fresc
  • Mitja cabeça d’alls
  • Comí en gra
  • Pebre roig
  • Vinagre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una olla, posem les creïlles sense pelar.
  2. Les cobrim amb aigua i hi afegim sal grossa.
  3. Alcem el bull i abaixem el foc.
  4. Piquem el pimentó verd amb els alls, julivert, comí i pa fregit.
  5. Hi afegim sal i vinagre i ho emulsionem amb oli.
  6. Per altra part, piquem els vitets, nets de llavors, amb els alls, comí i sal.
  7. Hi afegim el vinagre, pebre roig i oli d’oliva i ho emulsionem.
  8. Sacsem l’olla per a eixugar les creïlles.
  9. Servim les creïlles amb els mojos.

Nutrició: creïlles

Destaca el seu contingut d’hidrats de carboni, majoritàriament en forma de midó i una xicoteta proporció en glucosa, fructosa i sacarosa. És font de vitamina C, si bé una part considerable pot perdre's durant el procés de cocció. Per a preservar-ne el contingut, és recomanable cuinar-les al vapor o al forn. Les creïlles en si no tenen excessives calories, però tenen fama de calòriques perquè sempre es cuinen o s’acompanyen amb elements calòrics.

També et pot interessar

stats