Papada d'ibèric amb tòfona i caviar

Fàcil
2 hores
4 persones

De luxe

Papada d'ibèric amb tòfona i caviar
Papada d'ibèric amb tòfona i caviar

Preparem a continuació un plat boníssim: farem una papada de porc ibèric amb crema de tòfona i… caviar! Bé, caviar no, gastarem uns ous de llissa cabuda, que són molt pareguts. Però com si ho fora. A casa li'n podeu posar si voleu.

A més, necessitareu els següents ingredients:

  • 1 papada de porc ibèric
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 porro 
  • 1 carlota 
  • Ous frescos de llissa cabuda, areng o lumpus
  • Cebollí fresc
  • Pebre negre en gra
  • Sal 

Per a la crema de tòfona:

  • 8 escalunyes 
  • 2 alls 
  • Caldo de la cocció de la papada
  • Oli de tòfona 
  • Pasta de tòfona
  • Oli OVE
  • Mantega 
  • Conyac

Per al puré:

  • 500 g de creïlles
  • 1 llima
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Bollim la carn amb la carlota, el porro, els alls i pebre.
  2. Ofeguem l’escalunya i els alls.
  3. Hi afegim la pasta i loli de tòfona i ho flamegem amb conyac.
  4. Hi incorporem caldo de la cocció i ho deixem reduir.
  5. Ho triturem, hi afegim la mantega i ho emulsionem.
  6. Bollim les creïlles i en fem puré amb suc de llima, sal, pebre i oli.
  7. Daurem la carn i la servim amb la crema i el caviar.

Nutrició: caviar

El seu contingut proteic és prou elevat, i el seu greix és ric en àcids grassos poliinsaturats, especialment omega-3. Té un contingut en colesterol també elevat, però la seua contribució a la dieta no és significativa atés que es consumeix de manera ocasional i en racions molt xicotetes. Respecte als succedanis de caviar, aquestos posseeixen menys calories, proteïnes i, en general, menys nutrients que el caviar autèntic.

També et pot interessar

stats