Papada d'ibèric amb tòfona i caviar
De luxe

Preparem a continuació un plat boníssim: farem una papada de porc ibèric amb crema de tòfona i… caviar! Bé, caviar no, gastarem uns ous de llissa cabuda, que són molt pareguts. Però com si ho fora. A casa li'n podeu posar si voleu.
A més, necessitareu els següents ingredients:
Ingredients
- 1 papada de porc ibèric
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
- 1 carlota
- Ous frescos de llissa cabuda, areng o lumpus
- Cebollí fresc
- Pebre negre en gra
- Sal
Per a la crema de tòfona:
- 8 escalunyes
- 2 alls
- Caldo de la cocció de la papada
- Oli de tòfona
- Pasta de tòfona
- Oli OVE
- Mantega
- Conyac
Per al puré:
- 500 g de creïlles
- 1 llima
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Bollim la carn amb la carlota, el porro, els alls i pebre.
- Ofeguem l’escalunya i els alls.
- Hi afegim la pasta i loli de tòfona i ho flamegem amb conyac.
- Hi incorporem caldo de la cocció i ho deixem reduir.
- Ho triturem, hi afegim la mantega i ho emulsionem.
- Bollim les creïlles i en fem puré amb suc de llima, sal, pebre i oli.
- Daurem la carn i la servim amb la crema i el caviar.
Nutrició: caviar
El seu contingut proteic és prou elevat, i el seu greix és ric en àcids grassos poliinsaturats, especialment omega-3. Té un contingut en colesterol també elevat, però la seua contribució a la dieta no és significativa atés que es consumeix de manera ocasional i en racions molt xicotetes. Respecte als succedanis de caviar, aquestos posseeixen menys calories, proteïnes i, en general, menys nutrients que el caviar autèntic.