Pans al vapor farcits de salmó
Bon profit!

Cuinarem uns panets al vapor farcits de salmó i de pimentó torrat. Són semblants als pans bao i baozi , però no del tot iguals. Ena esta recepta ho cuinem tot junt.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 250 g de farina de blat
- 20 g de sucre
- 3 g de rent fresc
- 120 ml d'aigua
- 15 ml d'oli de gira-sol
Per al farcit:
- 100 g de salmó fumat
- 290 g de pimentó torrat a tires
- Formatge d’untar
- Moixama
- Cebollí fresc
- Anet fresc
Per a la salsa:
- Anet fresc
- Llima espremuda
- Oli OVE
Elaboració
- Barregem la farina amb el rent, el sucre, l’oli i l’aigua.
- Ho pastem bé i deixem reposar la massa tapada fins que doble la grandària.
- Piquem el salmó, la moixama i el pimentó, i ho mesclem amb el formatge.
- Hi afegim el cebollí picat i l’anet, ho barregem tot i ho reservem.
- Formem boles amb la massa i les estirem.
- Farcim els panets, els tanquem i els deixem fermentar durant 45 minuts més.
- Coem els panets al vapor durant 10 minuts, aprox.
- Fem una salsa emulsionant oli, suc de llima i anet picat.
- Servim els panets amb la salsa.
L'anet
L’anet és una aromàtica molt pareguda al fenoll o a l’anís. Resulta una de les aromàtiques que millor combinen amb el salmó, encara que eixe matrimoni sembla que ja siga indissociable i quasi ja no concebem el salmó sense posar-li anet. És un ingredient bàsic en molts països i indispensable en les cuines dels països nòrdics i bàltics, on s'usa per a l'elaboració d'adobats, marinats, plats de peix, ensalades, salses. El podem trobar fresc o dessecat. Sempre és millor utilitzar-lo fresc, perquè se n'aprecia millor el gust.