Paella de pericana

Fàcil
2 hores
4 persones

Amb sabor de la serra de Mariola

Paella de pericana
Paella de pericana
27 de febrer 2023 - 19:59

La pericana és una recepta tradicional de l'Alcoià i El Comtat, l'has provada? Si no ho has fet, ja estàs tardant. Una bona oportunitat pot ser aquesta paella de pericana.

Pren nota!

  • 400 g d'arròs
  • 300 g de llom d’abadejo al punt de sal 
  • 150 g de tirabecs 
  • 2 pimentons secs
  • 1-2 tomaques madures
  • 3 blanquets
  • 4 alls
  • Caldo de peix
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim els blanquets, els pimentons secs trossejats i l’all picat.
  2. Hi afegim el pebre roig, la tomaca ratllada i que se sofrija tot bé.
  3. Hi aboquem l’arròs, ho removem tot bé i hi agreguem el caldo calent.
  4. Hi incorporem l’abadejo tallat en daus i els tirabecs.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.

Les bajoques d'enrastrar

Als pimentons de la pericana se’ls coneix com a “bajoques d’enrastrar” o “bajoca callosina” a aquelles zones on es cultiva, de la serra de Mariola al Baix Vinalopó. Es tracta d’una varietat de pimentó de tres morros, paregut a l’italià. Es cullen, s’enrastren i es posen a secar de manera lenta a les cambres o andanes de les cases.

Nutrició: verdures deshidratades.

La deshidratació és un mètode de conservació antic i saludable. Es tracta d'extraure l'aigua dels aliments mitjançant la calor suau. És un dels millors mètodes de conservació d'aliments, perquè es conserven les propietats nutritives. Este aspecte depén, principalment, del mètode utilitzat en el procés de la deshidratació, sent la temperatura la principal responsable de la pèrdua de nutrients, en particular de vitamines com l'A i la C. Si se sequen en condicions adequades, per exemple, al sol o amb una màquina deshidratadora que no supere els 45 °C, se’n poden conservar la majoria dels nutrients, els quals es concentren en l'aliment. 

També et pot interessar

stats