Paella de l’horta amb aladrocs

Fàcil
35 minuts
4 persones

Del Baix Segura

Paella de l’horta amb aladrocs
Paella de l’horta amb aladrocs
06 de febrer 2023 - 19:59

Hui cuinem una paella de l’horta amb aladrocs, un plat que és garantia d’èxit en qualsevol lloc i circumstància. Una recepta que ens arriba des de la comarca del Baix Segura, encara que també la trobem en molts altres llocs.

Pren nota!

  • 400 g d’arròs
  • 500 g de faves
  • 300 g de carxofes
  • 200 g d’aladrocs
  • 2 creïlles
  • 1-2 tomaques madures 
  • 1 garba d’alls tendres
  • 1 l de caldo de verdures
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim les carxofes i les creïlles.
  2. Hi afegim els alls tendres, les faves i la tomaca.
  3. Ho ofeguem tot bé i hi incorporem l’arròs, el safrà i el caldo calent.
  4. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
  5. Netegem els aladrocs i els filetegem.
  6. Afegim els aladrocs a la paella i ho deixem coure uns minuts més.

Nutrició: carxofa i aladroc

La carxofa presenta un alt contingut en minerals, vitamines i compostos fenòlics. També conté alts nivells d'inulina, un carbohidrat no digerible en el tracte gastrointestinal humà que exercix una acció prebiòtica interessant sobre alguns bacteris de la microbiota intestinal. El consum d'inulina s’ha associat al creixement de bacteris que produeixen àcid làctic.

L'aladroc, per la seua banda, és un peix blau que, encara que no és dels més grassos (sardines, tonyina o salmó tenen més greix), és una excel·lent font de proteïnes d'alt valor biològic que es recomana molt a la gent amb trastorns cardiovasculars. Els àcids grassos omega-3 abaixen els nivells de colesterol i triglicèrids, cosa que fa la sang més fluida (prevenen la formació de coàguls o trombes).

També et pot interessar

stats