Paella d'ànec i anguiles

Fàcil
2 hores
4 persones

L'origen de la paella?

Paella d'ànec i anguiles
Paella d'ànec i anguiles
13 de desembre 2023 - 20:05

La recepta de hui és d’un altre nivell: paella d'ànec i anguila. Podríem estar parlant de la paella primigènia, ja que, segons es diu, la paella va nàixer en la marjal de l’Albufera, així que possiblement les primeres paelles foren com aquesta.

Pren nota!

  • 600 g d’ànec o polla d'aigua
  • 400 g d'arròs varietat Albufera
  • 400 g d'anguiles
  • 600 g de verdures de temporada
  • 250 g de tomaca
  • 3 alls tendres
  • 150 g d’oli OVE
  • 20 g de sal
  • Pebre roig fullat
  • Safrà molt
  • Aigua
  1. Sofregim l’ànec i el daurem bé.
  2. Hi incorporem les verdures trossejades i les sofregim.
  3. Hi afegim el pebre roig i la tomaca ratllada.
  4. Hi incorporem l’arròs, el sofregim i li aboquem l’aigua.
  5. Hi afegim l’anguila i ho deixem coure 15-20 minuts.

La paella i les rates

Antigament esta paella solia portar rata de marjal, que no tenien res a veure amb les rates de claveguera. Es tracta d’un rosegador que s’alimenta d’arròs i vegetals, que feia molt de mal als llauradors de la marjal perquè destrossaven les plantacions d’arròs. Menjant-se-les, aleshores, el benefici era doble, ja que la gent que les ha tastades diu que eren, si no una vianda, un mos molt agraït. També s’intercanviaven per tabac al mercat de Sueca.

També et pot interessar

stats