Paella de ceba

Fàcil
40 minuts
4 persones

Un clàssic!

Paella de ceba
Paella de ceba
23 d'octubre 2023 - 20:05

Hui és dia de paella, però no la de sempre, ja que en preparem una de ceba, que també és altra recepta clàssica de la nostra cuina.

Anota!

  • 400 g d’arròs
  • 400 g de magre, costella i cansalada
  • 1,2 l de caldo de verdures
  • 2 cebes grosses
  • 1 all
  • 1 tomaca madura
  • Pebre roig
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Daurem la carn.
  2. Sofregim la ceba tallada a la juliana i l’all.
  3. Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
  4. Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal i alcem el bull.
  5. Hi afegim el safrà i l’arròs i ho deixem coure durant 18 minuts.

Un gir a la tradició

La paella és àmpliament coneguda per la seua combinació d'arròs, marisc, carn i verdures. Malgrat això, una simple ceba es fa la protagonista d’una paella i crea un plat deliciós. La màgia de la ceba, un aliment humil i considerat un acompanyament modest, amb la seua capacitat per a caramel·litzar-se i alliberar sabors dolços i rics en l’arròs, atorga profunditat i complexitat a cada cullerada. La paella de ceba es pot combinar amb cigrons i abadejo, i és un espectacle. A la zona d’interior es feia amb les ganyes d'abadejo i les altres parts nobles aprofitaven per a altres peixos. 

També et pot interessar

stats