Paella de blat

Fàcil
50 minuts
4 persones

Una paella sense arròs

Paella de blat
Paella de blat
25 de novembre 2022 - 19:59

Els ingredients de la paella poden generar discussions, però hi ha un que sempre està: l'arròs. Però, què passaria si el canviàrem per blat? Hui ho descobrim amb aquesta recepta, que podríem considerar com la targeta de visita del cuiner Pep Romany.

Fem una ullada als ingredients!

  • 600 g de blat (varietat assolacambres)
  • 1 kg de pollastre
  • 1 kg de conill
  • 200 g de costelles de porc
  • 100 g de bajoca verda ampla
  • 75 g de garrofó
  • 80 g de tomaca ratllada
  • 700 ml de caldo d’au
  • 250 ml de caldo de conill
  • 2-3 carxofes
  • Mig pimentó roig
  • Safrà infusionat
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Coem el blat durant 2h i mitja, i el reservem.
  2. Sofregim les carns fins que estiguen ben daurades.
  3. Hi incorporem la verdura i la sofregim bé.
  4. Hi afegim la tomaca i el pebre roig.
  5. Fem una picada d’all, oli i julivert, i la incorporem al sofregit.
  6. Hi agreguem el blat i el saltem junt amb la resta d’ingredients.
  7. Hi afegim una miqueta de pimentó roig dolç, el safrà infusionat, ho cobrim amb els caldos i ho deixem coure 15 minuts.

El blat de la Marina

La paella de blat té el seu origen en la comarca de la Marina Alta, on el blat també està present en altres receptes, com les famoses coques. No és estrany, ja que és un cereal que es cultivava antigament a la zona en diferents variants. Tot i haver desaparegut el seu cultiu, s'ha quedat present en les receptes autòctones. No obstant això, hi ha projectes que estan impulsant la recuperació d'aquest aliment als camps de la Marina Alta.

També et pot interessar