“Pad thai”

Fàcil
25 minuts
4 persones

Viatgem als mercats d'espècies de Tailàndia!

“Pad thai”
“Pad thai”
10 de novembre 2022 - 19:59

Cuinarem a continuació “pad thai”, una de les receptes més emblemàtiques de la cuina tailandesa, i tal vegada la que s’ha fet més coneguda en tot el món. Són eixos fideuets saltejats, com uns noodles.

Ací són molt importants els ingredients, sobretot les salsetes i espècies utilitzades, que fan que el resultat siga 100% tailandés. Comencem!

  • 300 g de fideus d'arròs
  • 60 g de tofu
  • 8 escalunyes
  • 3 ous d'ànec
  • 1 llima dolça
  • 1 ceba xinesa
  • 6 cullerades de sucre de palma
  • 5 cullerades d'oli de cacauet
  • 4 cullerades de concentrat de tamarinde
  • 2 cullerades de salsa de peix
  • 2 cullerades de gamba seca 
  • Cacaus torrats
  • Brots de soja 
  • Vitet roig fresc
  1. Mesclem el tamarinde amb el sucre i la salsa de peix.
  2. Escaldem els fideus d’arròs i els reservem.
  3. Daurem les escalunyes amb l'oli de cacauet, hi afegim els ous i ho removem.
  4. Hi incorporem els fideus i la salsa i ho deixem coure.
  5. Hi posem el tofu, la gamba seca i els cacauets.
  6. Hi afegim els brots de soja i la ceba, i ho saltem.
  7. Ho servim amb cacauets, brots de soja, vitet i llima dolça.

Curiositat

A Tailàndia, en lloc de saludar-se amb un “com estàs?” es saluden amb un “has menjat ja?” (kin khao reu yang). Això il·lustra perfectament l'amor dels tailandesos per menjar junts.

També et pot interessar

stats