Orelletes de Montroi

Fàcil
40 minuts
4 persones

Boníssimes

Orelletes de Montroi
Orelletes de Montroi

Preparem unes orelletes de Montroi, molt senzilles, però boníssimes. És un dolcet típic en moltes parts d’Espanya, però hui ens quedem amb la recepta que fan a aquest poble de la Ribera Alta.

Necessitem:

  • 225 g de farina
  • 2 ous XL
  • 4 cullerades d’oli OVE
  • 2 cullerades de cassalla
  • Oli de gira-sol
  • Mel de Montroi
  • Sucre
  1. Batem els ous i hi afegim l’oli, la cassalla i la farina.
  2. Ho pastem bé fins a obtindre una textura suau.
  3. Fem boles d’uns 40 g i les aplanem molt fines.
  4. Ho fregim en oli abundant.
  5. Ho reservem sobre paper absorbent.
  6. Ho decorem amb sucre o mel.

L'origen

Hem agafat la recepta de les orelletes de Montroi, principalment, perquè a esta banda de la Ribera hi ha molta apicultura i s’elabora una mel boníssima, però les orelletes són un dolç molt popular a Serra, Nàquera, Alcoi, Artana, Eslida… i molts altres pobles de la nostra geografia que solen coincidir en el fet que són zones productores de mel. En castellà els diuen hojuelas, i d’ahí ve la dita popular castellana miel sobre hojuelas, que es diu quan a una cosa bona se li afegix alguna altra que la realça més encara.

També et pot interessar

stats