Olleta de la Plana

Fàcil
2 hores
4 persones

"Dies i olles curen les coses”

Olleta de la Plana
Olleta de la Plana
02 de novembre 2022 - 23:59

L'olleta de la Plana és una recepta tradicional castellonenca que no conté cap producte animal. Vegem si hi ha algú que es pensa que les receptes veganes se les va inventar Instagram. Tampoc cal regirar cel i terra per a seguir una dieta vegana. A prop nostre tenim moltes opcions i molt bones, apunta els ingredients!

  • 200 g de fesols
  • 100 g de bajoques
  • 150 g d’arròs
  • 2 creïlles
  • 2 tomaques
  • 1 manoll de bledes
  • 1 nap
  • 1 ceba
  • 1 tros de carabassa dolça
  • 1 carlota
  • 1 manoll de cards o penques
  • Pebre dolç
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a coure els fesols durant 1 hora.
  2. Netegem i trossegem les verdures, menys la tomaca i la ceba, i les afegim als fesols.
  3. Hi agreguem uns brins de safrà i ho deixem coure durant 30 minuts.
  4. Sofregim la ceba amb la tomaca, i hi afegim pebre dolç.
  5. Incorporem el sofregit al perol, junt amb l’arròs, i ho deixem coure.
  6. Ho deixem reposar abans de servir-ho.

L'olla

L’olla, en les seues diferents denominacions, és un clàssic popular als pobles de la comarca de la Plana. Les trobem amb carn de corder, botifarra, ceba, naps, fesols, cards i xirivia; amb carn de porc; amb bledes; amb cards i col. En trobem només amb verdures o amb ingredients diversos. La cuina popular ha estat sempre vinculada al calendari, les estacions i les festes patronals.

També et pot interessar

stats