Mussola en salsa

Fàcil
25 minuts
2 persones

A l'estil de la Safor

Mussola en salsa
Mussola en salsa
23 de gener 2023 - 19:59

Sabeu quin peix és la mussola? Potser no amb aquest nom, però de segur que coneixeu el cazón en adobo d'Andalusia. Doncs el cazón és la mussola, un peix que pertany a la família dels taurons. En aquesta recepta, la cuinarem amb una salsa molt senzilleta, com la fan a la Safor.

Anota els ingredients!

  • 4 rodanxes de mussola
  • 2 carlotes
  • 1-2 cebes
  • 1 garbeta d’api
  • 1 llima
  • Tàperes
  • Julivert
  • Llorer
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem les rodanxes de mussola.
  2. En una cassola, sofregim la mussola i la reservem.
  3. Sofregim seguidament la ceba i la carlota.
  4. Hi afegim l’api, llorer i suc de llima.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure 10 minuts, aprox.
  6. Preparem una picada amb les tàperes, julivert, suc de llima i l’emulsionem amb oli.
  7. Afegim a la cassola les rodanxes de mussola i la picada, i ho deixem coure uns minuts més.

Nutrició: tàperes

S'han utilitzat com a medicina popular durant milers d'anys. Actualment, s'estudien pel seu potencial anticancerós, antidiabètic i antiinflamatori, i pels seus possibles beneficis circulatoris i gastrointestinals. Tenen grans propietats nutricionals, són baixes en greixos i calories. Són riques en magnesi, vitamina C i àcid fòlic. A més, també contenen vitamina E i B3, potassi, sodi, fòsfor i calci. S'ha demostrat que un compost que sol haver-hi en les tàperes en conserva activa les proteïnes necessàries per a l'activitat normal del cervell i el cor humans, i fins i tot podria conduir a futures teràpies per al tractament de l'epilèpsia i els ritmes cardíacs anormals.

També et pot interessar