Mullador de pollastre amb pimentó i tomaca

Fàcil
50 minuts
4 persones

Necessitarem pa

Mullador de pollastre amb pimentó i tomaca
Mullador de pollastre amb pimentó i tomaca
25 de novembre 2022 - 19:59

Prepararem un mullador de pollastre amb pimentons i tomaca, que pel nom ja es pot intuir ben valencià. La tomaca fregida és la principal protagonista de la recepta i, a més, és molt senzilla.

Anem a pels ingredients!

  • 1 pollastre
  • 1-2 pots de tomaca fregida 
  • 1 pot d’olives negres 
  • 2 pimentons rojos
  • 1 cabeça d’alls
  • 4 ous
  • Pernil salat
  • Julivert fresc
  • Aigua
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem el pollastre, el salpebrem i el sofregim bé.
  2. Hi afegim els alls i els pimentons trossejats.
  3. Ho sofregim tot durant 10 minuts.
  4. Hi incorporem les olives, la tomaca, aigua i ho deixem coure durant 15 minuts, aprox..
  5. En l’últim moment, hi trenquem els ous i ho deixem coure uns minuts més.
  6. Ho completem amb el pernil i julivert picat.

Nutrició: diferències entre quètxup i tomaca fregida.

Hi ha molta gent que encara utilitza indistintament la tomaca fregida com si fora quètxup, i a l’inrevés, i cadascú pot fer el que vulga, per descomptat, però hem de saber que nutricionalment hi ha unes quantes diferències:

  • La tomaca fregida conté oli i el quètxup no (té, per tant, més greix) 
  • En el quètxup, el sucre és un ingredient més (que fa que tinga més hidrats de carboni), mentre que en la tomaca fregida és, simplement, un corrector de l'acidesa.
  • La tomaca fregida té menys sal i aporta més vitamina C i folats, mentre que el quètxup més potassi, calci i magnesi. 
  • El contingut en tomaca és superior en el quètxup, per ser un producte més concentrat, però la salsa de tomaca fregida és especialment rica en licopé. El licopé és un pigment vegetal, de la família dels carotenoides, vinculat amb la prevenció de malalties com el càncer, sobretot enfront del de pròstata. Està demostrat que la fritada de la tomaca i l'oli que s'utilitza per a la seua elaboració potencien la presència de licopé en l'aliment, a més de millorar la seua absorció en l'organisme.

També et pot interessar