“Momo” amb curri de gambes

Fàcil
45 minuts
4 persones

Amb el xef Thapa

“Momo” amb curri de gambes
“Momo” amb curri de gambes
28 d'abril 2023 - 19:59

Cuinem una especialitat nepalesa, el momo. Una espècie de dumpling/pastisset farcit amb carn de porc. I l’acompanyem amb un curri de gambes i un arròs pilaf. Ho fem de la ma del xef Thapa, especialista en menjar indi i gran coneixedor de la cuina regional nepalesa.

Anota els ingredients!

Per als “dumplings”:

  • Carn picada de porc
  • Massa per a fer “dumplings”
  • Ceba tendra
  • Alls tendres
  • Celiandre fresc
  • Gingebre fresc
  • Espècies fresques (vitet verd fresc, llavors de comí)
  • Espècies en pols (cúrcuma, caiena, comí, celiandre)
  • Oli d’oliva 0,4
  • Alls
  • Sal

Per al curri de gambes: 

  • 150 g de llagostins
  • 300 g de ceba
  • 110 g de tomaca
  • 240 ml de llet de coco
  • Llavors de mostassa
  • Fulles d’arbre de curri
  • Fulles de llimera
  • Cúrcuma
  • Caiena en pols 
  • Gingebre fresc 
  • Celiandre fresc
  • Suc de llima 
  • Sucre

Per a l’arròs pilaf: 

  • Arròs basmati
  • Mantega a daus
  • Canella en rama
  • Cardamom verd
  • Cardamom negre
  • Cúrcuma 
  • Safrà
  • Colorant
  • Llorer
  • Clau
  1. Per a fer els “momos”, sofregim les llavors de comí, amb all picat i cúrcuma.
  2. Mesclem bé la carn de porc amb el sofregit i amb la resta d’espècies i ingredients.
  3. Omplim les porcions de massa amb la mescla i les tanquem.
  4. Per a l’arròs, sofregim totes les espècies, hi aboquem aigua i ho tapem perquè bulla.
  5. Hi agreguem l’arròs, prèviament arremullat, i ho deixem coure.
  6. En l’últim moment, hi incorporem la mantega perquè es fonga.
  7. Per al curri, sofregim la ceba amb unes fulles de llimera, les llavors de mostassa i unes fulles d’arbre de curri.
  8. Hi afegim la resta d’espècies i ingredients, i ho deixem coure.
  9. Servim els “momos” cuits al vapor o fregits.
  10. Servim l’arròs i el curri decorats amb ceba tendra i celiandre fresc.

Els "momos"

Els momos s'han convertit en un dels menjars ràpids més populars del Nepal, el Tíbet, Butan, el nord de la Índia i de moltes regions del sud-est asiàtic. La seua massa s'elabora amb farina d'ordi i aigua. Tradicionalment, es farcien amb carn donada l'escasessa de productes vegetals en la terra erma del Tíbet, però, amb el temps han sorgit diferents versions vegetarianes, gràcies a la influència de la cuina de la Índia.

També et pot interessar

stats