“Momo” amb curri de gambes
Amb el xef Thapa
Cuinem una especialitat nepalesa, el momo. Una espècie de dumpling/pastisset farcit amb carn de porc. I l’acompanyem amb un curri de gambes i un arròs pilaf. Ho fem de la ma del xef Thapa, especialista en menjar indi i gran coneixedor de la cuina regional nepalesa.
Anota els ingredients!
Ingredients
Per als “dumplings”:
- Carn picada de porc
- Massa per a fer “dumplings”
- Ceba tendra
- Alls tendres
- Celiandre fresc
- Gingebre fresc
- Espècies fresques (vitet verd fresc, llavors de comí)
- Espècies en pols (cúrcuma, caiena, comí, celiandre)
- Oli d’oliva 0,4
- Alls
- Sal
Per al curri de gambes:
- 150 g de llagostins
- 300 g de ceba
- 110 g de tomaca
- 240 ml de llet de coco
- Llavors de mostassa
- Fulles d’arbre de curri
- Fulles de llimera
- Cúrcuma
- Caiena en pols
- Gingebre fresc
- Celiandre fresc
- Suc de llima
- Sucre
Per a l’arròs pilaf:
- Arròs basmati
- Mantega a daus
- Canella en rama
- Cardamom verd
- Cardamom negre
- Cúrcuma
- Safrà
- Colorant
- Llorer
- Clau
Elaboració
- Per a fer els “momos”, sofregim les llavors de comí, amb all picat i cúrcuma.
- Mesclem bé la carn de porc amb el sofregit i amb la resta d’espècies i ingredients.
- Omplim les porcions de massa amb la mescla i les tanquem.
- Per a l’arròs, sofregim totes les espècies, hi aboquem aigua i ho tapem perquè bulla.
- Hi agreguem l’arròs, prèviament arremullat, i ho deixem coure.
- En l’últim moment, hi incorporem la mantega perquè es fonga.
- Per al curri, sofregim la ceba amb unes fulles de llimera, les llavors de mostassa i unes fulles d’arbre de curri.
- Hi afegim la resta d’espècies i ingredients, i ho deixem coure.
- Servim els “momos” cuits al vapor o fregits.
- Servim l’arròs i el curri decorats amb ceba tendra i celiandre fresc.
Els "momos"
Els momos s'han convertit en un dels menjars ràpids més populars del Nepal, el Tíbet, Butan, el nord de la Índia i de moltes regions del sud-est asiàtic. La seua massa s'elabora amb farina d'ordi i aigua. Tradicionalment, es farcien amb carn donada l'escasessa de productes vegetals en la terra erma del Tíbet, però, amb el temps han sorgit diferents versions vegetarianes, gràcies a la influència de la cuina de la Índia.