Menú del dia

Fàcil
2 hores
4 persones

Oferta: 3 x 1!

Menú del dia
Menú del dia
24 d'abril 2023 - 19:59

En aquesta recepta no tenim ni un ni dos, sinó tres plats. Preparaerm un menú del dia ben complet. Para atenció: de primer, uns macarrons amb una salsa de tomaquetes. De segon, flamenquins. Però no uns flamenquins així, arreu, no, flamenquins de gran categoria. I de postres, mousse de xocolate.

Pren nota i a cuinar!

Per als macarrons: 

  • 400 g de macarrons 
  • 8 alls 
  • Tomaques variades 
  • Formatge ratllat per a gratinar
  • Alfàbega fresca 
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per als flamenquins: 

  • 4 filets de vedella molt fins 
  • 4 tallades de pernil serrà 
  • 2 ous
  • Formatge manxec
  • Farina
  • Pa ratllat

Per a la mousse:

  • 120 g de nata 35%
  • 130 g de xocolate negre 70%
  • 160 g de clares pasteuritzades
  1. Bollim la pasta i, mentrestant, fregim els alls amb les tomaques
  2. Ho deixem coure i hi incorporem la pasta ja cuita.
  3. Hi afegim alfàbega trossejada, ho aboquem a una font o cassola, hi agreguem formatge ratllat i ho gratinem.
  4. Per als flamenquins, estenem la carn sobre la taula i la salpebrem.
  5. Hi posem damunt una tallada de pernil i formatge.
  6. Ho enrotllem, ho passem per farina, ou, pa ratllat i ho fregim.
  7. Per a la mousse, calfem la nata i hi aboquem el xocolate trossejat.
  8. Ho desfem bé i hi afegim les clares pasteuritzades.
  9. Ho integrem bé tot i ho posem dins d’un sifó.
  10. Li posem una càrrega de gas i ho reservem en la nevera durant 2 hores.
  11. Servim els macarrons, el flamenquín i, de postres, la mousse!

El "flamenquín" original

No hem de ser molt espavilats per a deduir que el flamenquín és un plat típic andalús, que sembla tindre el seu origen a les localitats d’Andújar i Bajalance (Sevilla), on se’n disputen l’autoria. A Còrdova, amb lleugeres modificacions (li afigen cansalada entreverada fineta), s’elabora l’anomenat flamenquín cordobés.

A La cuina de Morera en fem una versió personalitzada, ja que el flamenquín original porta llom de porc, pernil curat, vi blanc, sal, pebre, farina de blat, pa ratllat i ous. I es cuina fregit en lloc d’enfornat, com el fem nosaltres.

També et pot interessar

stats