Meló amb iogurt i cruixent de sèsam
Una rica combinació amb grans beneficis
El meló és una fruita amb la qual s'ha intentat sempre cuinar, perquè té molt de potencial, però que pareix que no acaba d'"entrar" en les cuines de casa. Però amb aquesta recepta segur que ho podrem aconseguim.
Atents a l'elaboració i els ingredients que utilitzarem.
Ingredients
- 1 meló de tot l’any
- 4 iogurts naturals
- 3 taronges
- Safrà en pols
- Mel
Per a la granola:
- Flocs d'avena
- Panses
- Orellanes de bresquilla
- Anacards
- Avellanes
- Pipes de carabassa
- Pipes de gira-sol
- Llima
- Canella
Elaboració
- Tallem el meló a dauets o boletes.
- Batem els iogurts amb el safrà, la mel i el suc de taronja.
- Afegim el meló a la mescla i ho reservem en fred.
- Sobre una safata de forn, estenem els flocs d'avena, les pipes de carabassa i les de gira-sol.
- Hi afegim les avellanes i els anacards trossejats, i la llima ratllada.
- Ho arruixem amb mel, ho barregem bé tot i ho enfornem.
- Quan estiga la granola, hi afegim les panses i les orellanes trossejades.
- Servim el meló amb iogurt coronat amb la granola.
El meló és 90% aigua, baix en calories, greix i colesterol. Té un alt contingut en col·lagen (regenera pell i teixits). El meló de tot l'any té cinc vegades més vitamina C que el meló d'Alger i més minerals: calci, potassi, sodi i fòsfor. El meló d'Alger, en canvi, té més vit A.