Mandonguilles de llentilles

Fàcil
45 minuts
4 persones

Més enllà de guisar-les

Mandonguilles de llentilles
Mandonguilles de llentilles
26 de gener 2023 - 19:59

Aquesta recepta té com a protagonista un dels ingredients més versàtils: les llentilles. Podem fer-les guisades, menjar-les en amanida, com a guarnició, fer tacos, hamburgueses o mandonguilles, com és el cas de hui. A més, és una recepta vegana.

No t'oblides dels ingredients!

  • 500 g de llentilles 
  • 2 carlotes
  • 1 pimentó verd
  • 1 ceba tendra
  • Celiandre fresc
  • All en pols
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la “veganesa”:

  • Beguda d’avena o de soja
  • Oli de gira-sol
  • Suc de llima
  • Sal
  1. Posem a remulla les llentilles durant la nit anterior.
  2. Triturem les llentilles junt amb el pimentó verd i la ceba.
  3. Aboquem la mescla en un bol i hi afegim sal, all en pols, la carlota ratllada i el celiandre picat.
  4. Ho pastem, fem les mandonguilles i les disposem sobre una safata.
  5. Hi tirem un rall d’oli i les enfornem a 180 °C durant 20 minuts, aprox.
  6. Muntem la “veganesa” amb la beguda d’avena o de soja i l’oli.
  7. Servim les mandonguilles amb la salsa.

Nutrició: llentilles

Contenen proteïnes riques en aminoàcids essencials, a més de ser riques en fibra i tindre un escàs contingut gras. Són molt interessants perquè contenen dos tipus de fibra: fibra soluble i fibra insoluble. La primera ajuda a previndre malalties cardiovasculars i diabetis gràcies al fet que redueix la velocitat d'absorció de sucres. A més, té un gran impacte en la sensació de sacietat. La fibra insoluble, per altra part, és indispensable per a millorar el trànsit intestinal.

També et pot interessar

stats