Mandonguilles d'espinacs, brull i formatge de cabra

Intermedi
25 minuts
4 persones

Un plat casolà per a guanyar-te els convidats més exigents

Mandonguilles d'espinacs, brull i formatge de cabra
Mandonguilles d'espinacs, brull i formatge de cabra
25 de juliol 2022 - 20:00

En aquest cas ens n'eixirem de la norma i reglament (no escrit) de la valenciania i estil de vida mediterrani per a cuinar aquest plat de mandonguilles amb un ingredient més prompte francés: la mantega. Canvia totalment el sabor de fer-les amb oli d'oliva... que també estan bones, que ningú s'enganye!

  • 5 manolls d’espinacs
  • 300 g de brull
  • Sàlvia fresca
  • Julivert fresc
  • 150 g de mantega
  • 100 g de formatge de cabra curat
  • 1 llima
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Anou moscada
  • Oli d’oliva 0,4º
  1. Ofeguem els espinacs amb sal, pebre i anou moscada.
  2. Els escorrem bé i els trossegem.
  3. Mesclem els espinacs amb el brull i la ratlladura de llima.
  4. Formem les mandonguilles i les rossegem amb mantega.
  5. En una altra paella mesclem mantega i oli i hi agreguem sàlvia i julivert picats.
  6. Servim les mandonguilles amb la salsa per damunt, formatge ratllat i fulles de sàlvia.

Els nutrients dels espinacs i com cuinar-los

Al contrari del que se sol pensar, contenen ferro, però en molt poca quantitat i és de difícil absorció; hem d'acompanyar-los amb vitamina C perquè el cos ho puga digerir correctament. És més alt el contingut en calci, magnesi, potassi i vitamines. És millor ingerir-los en cru sempre o cuinar-los preferiblement al vapor, microones, ofegats o saltejats abans que bollits o guisats, ja que es perden més nutrients.

També et pot interessar