Mandonguilles d'espinacs, brull i formatge de cabra
Un plat casolà per a guanyar-te els convidats més exigents
En aquest cas ens n'eixirem de la norma i reglament (no escrit) de la valenciania i estil de vida mediterrani per a cuinar aquest plat de mandonguilles amb un ingredient més prompte francés: la mantega. Canvia totalment el sabor de fer-les amb oli d'oliva... que també estan bones, que ningú s'enganye!
Ingredients
- 5 manolls d’espinacs
- 300 g de brull
- Sàlvia fresca
- Julivert fresc
- 150 g de mantega
- 100 g de formatge de cabra curat
- 1 llima
- Sal
- Pebre blanc
- Anou moscada
- Oli d’oliva 0,4º
Elaboració
- Ofeguem els espinacs amb sal, pebre i anou moscada.
- Els escorrem bé i els trossegem.
- Mesclem els espinacs amb el brull i la ratlladura de llima.
- Formem les mandonguilles i les rossegem amb mantega.
- En una altra paella mesclem mantega i oli i hi agreguem sàlvia i julivert picats.
- Servim les mandonguilles amb la salsa per damunt, formatge ratllat i fulles de sàlvia.
Els nutrients dels espinacs i com cuinar-los
Al contrari del que se sol pensar, contenen ferro, però en molt poca quantitat i és de difícil absorció; hem d'acompanyar-los amb vitamina C perquè el cos ho puga digerir correctament. És més alt el contingut en calci, magnesi, potassi i vitamines. És millor ingerir-los en cru sempre o cuinar-los preferiblement al vapor, microones, ofegats o saltejats abans que bollits o guisats, ja que es perden més nutrients.