Maduixes saltades amb vinagre i nata de mascarpone

Intermedi
2 persones

Unes postres molt vistoses i saboroses

Maduixes saltades amb vinagre i nata de mascarpone
Maduixes saltades amb vinagre i nata de mascarpone
07 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta recepta és ideal per a fer unes postres. Les maduixes tenen molts beneficis, 100 grams de maduixes ens donarien tota la vitamina C que necessitem en un dia. A més de contenir potassi i ser baixes de sodi, estan boníssimes.

Per tant, pren nota dels ingredients i bon profit!

  • 500 g de maduixetes
  • 3 làmines de pasta fil·lo
  • Vinagre de Mòdena
  • Sucre moreno
  • Mantega
  • Canella
  • Herba-sana

Per a la crema de mascarpone:

  • 250 g de formatge mascarpone
  • 250 g de nata
  • 50 g de sucre
  • 1 llima
  • Llet
  • Fulles de gelatina
  1. Muntem la nata amb el formatge i el sucre.
  2. Hi afegim la gelatina dissolta amb una mica de llet.
  3. Ho acabem de muntar i reservem la crema en fred.
  4. Trossegem les maduixes i les saltem amb mantega i sucre moreno.
  5. Hi afegim un raig de vinagre de Mòdena i deixem que es reduïsca.
  6. Tallem la pasta fil·lo en trossos rectangulars.
  7. Pintem els trossos amb mantega dissolta amb aigua.
  8. Els posem sucre moreno, els agrupem de tres en tres i els enfornem.
  9. Servim els cruixents de pasta fil·lo amb una capa de nata i maduixes per damunt.
  10. En fem tres capes, ho coronem amb la llima ratllada, fulles d'herba-sana i la salseta de les maduixes.

Protesta ciutadana

Encara que a la Comunitat Valenciana es cultivava molta maduixa fa 40 anys, aquesta fruita no sol funcionar bé en climes càlids.

Actualment, el 90% de la producció nacional es fa a Huelva, on cultiven un producte de forma i colors molt bonics, però mediocre des del punt de vista gastronòmic.

També et pot interessar

stats