Maduixes saltades amb vinagre i nata de mascarpone
Unes postres molt vistoses i saboroses
Aquesta recepta és ideal per a fer unes postres. Les maduixes tenen molts beneficis, 100 grams de maduixes ens donarien tota la vitamina C que necessitem en un dia. A més de contenir potassi i ser baixes de sodi, estan boníssimes.
Per tant, pren nota dels ingredients i bon profit!
Ingredients
- 500 g de maduixetes
- 3 làmines de pasta fil·lo
- Vinagre de Mòdena
- Sucre moreno
- Mantega
- Canella
- Herba-sana
Per a la crema de mascarpone:
- 250 g de formatge mascarpone
- 250 g de nata
- 50 g de sucre
- 1 llima
- Llet
- Fulles de gelatina
Elaboració
- Muntem la nata amb el formatge i el sucre.
- Hi afegim la gelatina dissolta amb una mica de llet.
- Ho acabem de muntar i reservem la crema en fred.
- Trossegem les maduixes i les saltem amb mantega i sucre moreno.
- Hi afegim un raig de vinagre de Mòdena i deixem que es reduïsca.
- Tallem la pasta fil·lo en trossos rectangulars.
- Pintem els trossos amb mantega dissolta amb aigua.
- Els posem sucre moreno, els agrupem de tres en tres i els enfornem.
- Servim els cruixents de pasta fil·lo amb una capa de nata i maduixes per damunt.
- En fem tres capes, ho coronem amb la llima ratllada, fulles d'herba-sana i la salseta de les maduixes.
Protesta ciutadana
Encara que a la Comunitat Valenciana es cultivava molta maduixa fa 40 anys, aquesta fruita no sol funcionar bé en climes càlids.
Actualment, el 90% de la producció nacional es fa a Huelva, on cultiven un producte de forma i colors molt bonics, però mediocre des del punt de vista gastronòmic.